Finland: mesaanval in Turku ‘hoogstwaarschijnlijk terreurdaad’

Vrijdag vond in de Finse stad Turku een steekpartij plaats: op een plein in het centrum van de stad stak een man in op willekeurige passanten. Twee mensen kwamen om het leven en meerdere mensen raakten gewonden. Zeven van hen liggen nog altijd in het ziekenhuis. . De politie schoot de dader, een 18-jarige Marokkaan, in zijn been; hij ligt op de intensive care, onder politiebewaking.

Gisteren ging de politie nog niet uit van een terreurdaad, maar vandaag werd op een persconferentie bekendgemaakt dat het ‘niet uit te sluiten is.’  Vrijdagavond deed de politie een inval in een appartement in Turku. Vier mensen zijn gearresteerd. De veiligheidsmaatregelen op treinstations en op de luchthaven van Helsinki zijn verscherpt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>