Rubriek: ongeluk

ongeluk, accident, brand

China: zeven doden door ongeluk met bouwkraan

In de Chinese stad Guangzhou in het zuiden van het land zijn zeven mensen om het leven gekomen en twee mensen gewond geraakt door een ongeluk met een bouwkraan. Door nog onbekende oorzaak viel de kraan om op een bouwplaats waar wordt gewerkt aan een kantoor van een groot staats-bouwbedrijf.

Lees verder...

Zwitserland: stel na 75 jaar gevonden in krimpende gletsjer

In Zwitserland is een stel na 75 jaar teruggevonden in een krimpende gletsjer. Marcelin en Francine Dumoulin, ouders van zeven kinderen, verdwenen toe ze op 15 augustus 1942 de koeien gingen melken in een weide boven Chandolin in het kanton Wallis. De kinderen hebben hun leven naar hun ouders gezocht, vertelde de jongste dochter –

Lees verder...

Kameroen: marineschip zinkt voor de kust

Voor de kust van Kameroen is zondag een marineschip van het Kameroense leger gezonken; 34 militairen worden vermist. Drie opvarenden zijn gered. Het leger zoekt met herlikopters naar de vermiste militairen. De oorzaak van de schipbreuk is nog niet bekendgemaakt.

Lees verder...

Botsing achtbaan Madrid: 33 gewonden

Bij een botsing tussen karretjes in een achtbaan in een attractiepark Madrid zijn 33 mensen gewond geraakt. De volgepakte karretjes knalden vlak voor het eind van de rit op elkaar. De gewonden liepen blauwe plekken en builen op en klaagden over duizeligheid, 27 van hen zijn uit voorzorg in het ziekenhuis onderzocht.

Lees verder...

Grote brand in woontoren Hawaii: zeker drie doden

In een wolkenkrabber in de Amerikaanse stad Honolulu op Hawaii heeft brand het leven aan zeker drie mensen gekost. De brand brak uit op de 26e verdieping van het gebouw. Er worden nog mensen vermist. In verschillenden appartementen zouden nog mensen cast zitten. Het is  niet duidelijk of zij nog steeds gevaar lopen.

Lees verder...

Busongeluk Duitsland – mogelijk 18 doden

Maandag in de vroege ochtend is in Duitsland een touringcar met een vrachtwagen in botsing gekomen en volledig uitgebrand. Het ongeluk gebeurde op de A9 tussen Leipzig en Neurenberg, ten noorden van Bayreuth. Achttien mensen zijn vermist. De politie vreest dat zij allen in de vuurzee zijn omgekomen. Er zijn dertig gewonden. 

Lees verder...

Zeiljacht kapseist voor kust Oostende: 2 doden, 1 vermiste

Zo’n 15 kilometer voor de kust van de Belgische badplaats Oostende is zaterdagochtend een zeiljacht met zes mensen aan boord gekapseisd. Het schip nam deel aan zeilwedstrijden voor de kust. Twee opvarenden zijn overleden, een derde wordt vermist. Drie anderen zijn gered: zij werden naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen is onderkoeld.

Lees verder...

Pakistan: zeker 148 doden bij explosie tankwagen

In Pakistan zijn 148 mensen om het leven gekomen en tientallen mensen gewond geraakt, nadat een tankwagen omsloeg en ontplofte op de snelweg in de buurt van de stad Bahawalpur in de oostelijke regio Punjab. Veel gewonden verkeren in levensgevaar en zijn door het leger in helikopters naar ziekenhuizen en brandwondencentra vervoerd.

Lees verder...

Parijs: ongeluk met dubbeldeks toeristenbus

In Parijs zijn bij een ongeluk met een dubbeldeks toeristenbus vier mensen gewond geraakt, van wie een ernstig. De open dubbeldekker van touringcarbedrijf Big Bus bus kwam vast te zitten in de doorgang onder de Pont Alexandre III over de Seine.

Lees verder...

Elf Britse flatgebouwen met vergelijkbare bekleding als Grenfell Tower

Elf Britse flatgouwen hebben een vergelijkbare, brandbare bekleding als de Grenfell Tower, die vorige week in no-time in vlammen stond en tot nu toe aan 79 mensen het leven heeft gekost. Dat blijkt uit onderzoek naar 600 flatgbouwen in het land. Het vuur kon zich door de gevelbekleding snel verspreiden, aldus deskundigen. Na de brand had

Lees verder...

Rijkswaterstaat: aantal ernstige scheepsongevallen blijft nagenoeg gelijk in 2016

Het aantal geregistreerde ernstige scheepsongevallen op het binnenwater is in 2016 ten opzichte van 2015 ongeveer gelijk gebleven. Het aantal geregistreerde scheepsongevallen zonder ernstige effecten is in 2016 gestegen. Verbeterde registratie is daar de voornaamste reden voor. Om nog beter inzicht te krijgen in risico’s op de vaarwegen lanceert Rijkswaterstaat deze week de Vaar Melder-app waarmee recreanten en

Lees verder...

Stier doodt matador

Een Spaanse stierenvechter is door een stier gedood. De matador (Spaans voor ‘moordenaar’) struikelde over zijn rode lap en kwam ten val in een arena in het zuidwesten van Frankrijk. Toen hij op de grond lag, viel de stier hem aan en raakte hem met een van zijn hoorns in de zij. De stierenvechter overleed

Lees verder...

Twee Nederlanders komen om bij klimongeluk in Italië

Afgelopen vrijdag zijn twee Nederlanders om het leven gekomen bij een ongeluk tijdens de beklimming van de Becca di Monciar. Een 57-jarige man uit Paterswolde en zijn 20-jarige zoon beklommen de ruim 3500 meter hoge berg in de Italiaanse Alpen ten noordwesten van Turijn. Ook hun 38-jarige berggids kwam om het leven.

Lees verder...

Automobilist rijdt in op voetgangers Stationsplein Amsterdam

Zaterdagavond rond 21.00 uur reed een automobilist in op voetgangers op het Stationsplein in Amsterdam. Daarbij raakten acht mensen gewond. Vier mensen liggen nog in het ziekenhuis, twee van hen worden kunstmatig in coma gehouden. Volgens de politie was de bestuurder – een 45-jarige inwoner van Amsterdam – onwel geworden en was er geen opzet

Lees verder...