Rubriek: ongeluk

ongeluk, accident, brand

Paniek in winkelcentrum Hongkong: roltrap ‘slaat op hol’

Zaterdagmiddag sloeg een roltap in een winkelcentrum in Hongkong op hol. Ineens wisselde de bijna honderd meter lange trap van richting. Het winkelend publiek ging eerst op normale snelheid omhoog. Tot er iets fout ging en de roltrap met hoge snelheid – volgens ooggetuigen twee maal sneller dan normaal – naar beneden raasde.

Lees verder...

Italiaanse trein ontspoort in Zwitserse Luzern

In de Zwitserse stad Luzern is woensdagmiddag vlak voor twee uur een Italiaanse trein ontspoord. Daarbij zijn zeker vier gewonden gevallen. Toen de trein vanuit het centraal station van Luzern vertrok, kantelde een rijtuig door nog onbekende oorzaak. Door het incident raakte een hoogspanningskabel beschadigd en viel de stroom uit.

Lees verder...

Passagiersvliegtuig neergestort in Zuid-Sudan

In Zuid-Sudan is maandag een passagiersvliegtuig neergestort, met voor zover bekend 44 mensen aan boord. Een aantal van hen zou levend uit de wrakstukken zijn gehaald. Volgens andere berichten zouden alle inzittenden uit het toestel zijn gered voor het in brand vloog: er zouden geen doden zijn gevallen, maar wel gewonden.

Lees verder...

Istanboel: helikopter crasht tegen televisietoren

In de Turkse stad Istanboel is een helikopter tegen een televisietoren gecrasht. Daarbij zijn vijf mensen om het leven gekomen: vier Russen en een Turk. Het bedrijf Eczacibasi bevestigt dat de helikopter van het bedrijf is en dat er één medewerker en vier Russische zakenlieden aan boord waren. Daarnaast waren er nog twee Turkse piloten

Lees verder...

Carnaval New Orleans: dronken man rijdt in op publiek – zeker 28 gewonden

In de Amerikaanse stad New Orleans zijn zaterdag aan het begin van de avond (lokale tijd) 28 gewonden gevallen tijdens de Endymion Mardi Gras-parade. Van de gewonden zijn er 21 naar het ziekenhuis gebracht, 12 van hen zijn er ernstig aan toe. Een dronken man was ingereden op het publiek dat naar de optocht stond

Lees verder...

Busongeluk Argentinië: 19 doden en 23 gewonden

In Argentinië is in het Andesgebergte vlak bij de grens met Chili een bus met 40 inzittenden over de kop geslagen en gecrasht. Het ongeluk vond plaats bij Aconcagus, de hoogste berg ter wereld buiten Azië. Daarbij zijn 19 mensen om het leven gekomen en 23 gewond geraakt.

Lees verder...

Trein ontspoord bij station Leuven – aantal mensen gewond

In de buurt van het station van de Vlaamse stad Leuven is zaterdag een trein ontspoord. De trein was onderweg naar De Panne en ontspoorde rond 13.20 uur bij het verlaten van het station. Verschillende wagons zijn gekanteld; op Twitter dook een foto op waarop te zien is dat tenminste één wagon op zijn kant

Lees verder...

Opnieuw drie doden door sneeuwlawine Alpen

Opnieuw zijn er drie mensen door een lawine in de Alpen om het leven gekomen: in het Italiaanse plaatsje Cesana op de grens met Frankrijk. Drie Italianen raakten tijdens een wandeling bedolven door ‘een relatief klein lawine die groot genoeg was om de slachtoffers honderden meters mee te sleuren’. Een helikopter ontdekte de drie lichamen zaterdagochtend.

Lees verder...

Treinbotsing in Luxemburg: zeker één dode en meerdere gewonden

In het zuiden van Luxemburg zijn vanochtend rond 8.45 uur twee treinen frontaal op elkaar gebotst. Daarbij zou zeker één persoon om het leven zijn gekomen en meerder mensen gewond zijn geraakt, van wie twee ernstig. Ten zuiden van Bettemburg botsten een goederentrein en een passagierstrein door nog onbekende oorzaak op elkaar.

Lees verder...

Ontploffing in kerncentrale Normandië

In Frankrijk heeft zich donderdagochtend rond 10.00 uur een ontploffing voorgedaan in een kerncentrale in Flamanville in Normandië. Het incident zou zich hebben voorgedaan in de machinekamer, buiten de nucleaire zone. Volgens de plaatselijke autoriteiten zou er geen risico op straling zijn.

Lees verder...

Reactie ‘Save Our Sharks’ op haaienbeet Freek Vonk

Bioloog Freek Vonk is op de Bahama’s tijdens het maken van een documentaire over haaien in zijn arm gebeten door een Caribische rifhaai. Vonk is overgebracht naar het ziekenhuis in Miami, waar hij honderd hechtingen in zijn arm kreeg. Maar hij maakt het nu goed, zo stelt hij op zijn Facebookpagina. Save Our Sharks, de campagne die

Lees verder...

Busongeluk Italië: 16 scholieren omgekomen en 39 gewond geraakt

Bij een ernstig busongeluk in het noorden van Italië zijn zestien mensen om het leven gekomen een nog eens 39 gewond geraakt. In de bus zaten ongeveer zestig mensen, vooral middelbare scholieren uit Boedapest. De bus kwam uit Frankrijk en was op doorreis. Op de A4 in de buurt van Verona botste de bus tegen de

Lees verder...

India: zeker 24 kinderen omgekomen bij ongeluk met schoolbus

In het noorden van India zijn donderdag bij een ongeluk met een schoolbus zeker 25 inzitten – onder wie 18 kinderen – om het leven gekomen en 50 mensen gewond geraakt. Volgens de lokale politie kwam de bus kwam in de buurt van de stad Aliganj in de deelstaat Uttar Pradesh in botsing met een

Lees verder...

Trein ontspoort in New York: tientallen gewonden

In het stadsdeel Brooklyn in New York is woensdagochtend 08.20 uur (plaatselijke tijd), middenin de ochtendspits, een trein ontspoord. Over het aantal gewonden doen verschillende getallen de ronde: van 76 tot 103. Volgens hulpverleners verkeert niemand in levensgevaar. De gewonden werden ter plaatse behandeld; niemand hoefde naar het ziekenhuis.

Lees verder...

India: toestel schuift van landingsbaan luchthaven Goa

In India is een toestel van Jet Airways met 154 passagiers en zeven bemanningsleden aan boord vlak voor opstijgen van de landingsbaan geschoven op Dabolin Airport, de luchthaven van Goa. Het vliegtuig zou vertrekken naar Mumbai. De passagiers werden veilig geëvacueerd, maar de luchthaven werd voor enkele uren gesloten.

Lees verder...