Rubriek: ongeluk

ongeluk, accident, brand

Busongeluk Argentinië: 19 doden en 23 gewonden

In Argentinië is in het Andesgebergte vlak bij de grens met Chili een bus met 40 inzittenden over de kop geslagen en gecrasht. Het ongeluk vond plaats bij Aconcagus, de hoogste berg ter wereld buiten Azië. Daarbij zijn 19 mensen om het leven gekomen en 23 gewond geraakt.

Lees verder...

Trein ontspoord bij station Leuven – aantal mensen gewond

In de buurt van het station van de Vlaamse stad Leuven is zaterdag een trein ontspoord. De trein was onderweg naar De Panne en ontspoorde rond 13.20 uur bij het verlaten van het station. Verschillende wagons zijn gekanteld; op Twitter dook een foto op waarop te zien is dat tenminste één wagon op zijn kant

Lees verder...

Opnieuw drie doden door sneeuwlawine Alpen

Opnieuw zijn er drie mensen door een lawine in de Alpen om het leven gekomen: in het Italiaanse plaatsje Cesana op de grens met Frankrijk. Drie Italianen raakten tijdens een wandeling bedolven door ‘een relatief klein lawine die groot genoeg was om de slachtoffers honderden meters mee te sleuren’. Een helikopter ontdekte de drie lichamen zaterdagochtend.

Lees verder...

Treinbotsing in Luxemburg: zeker één dode en meerdere gewonden

In het zuiden van Luxemburg zijn vanochtend rond 8.45 uur twee treinen frontaal op elkaar gebotst. Daarbij zou zeker één persoon om het leven zijn gekomen en meerder mensen gewond zijn geraakt, van wie twee ernstig. Ten zuiden van Bettemburg botsten een goederentrein en een passagierstrein door nog onbekende oorzaak op elkaar.

Lees verder...

Ontploffing in kerncentrale Normandië

In Frankrijk heeft zich donderdagochtend rond 10.00 uur een ontploffing voorgedaan in een kerncentrale in Flamanville in Normandië. Het incident zou zich hebben voorgedaan in de machinekamer, buiten de nucleaire zone. Volgens de plaatselijke autoriteiten zou er geen risico op straling zijn.

Lees verder...

Reactie ‘Save Our Sharks’ op haaienbeet Freek Vonk

Bioloog Freek Vonk is op de Bahama’s tijdens het maken van een documentaire over haaien in zijn arm gebeten door een Caribische rifhaai. Vonk is overgebracht naar het ziekenhuis in Miami, waar hij honderd hechtingen in zijn arm kreeg. Maar hij maakt het nu goed, zo stelt hij op zijn Facebookpagina. Save Our Sharks, de campagne die

Lees verder...

Busongeluk Italië: 16 scholieren omgekomen en 39 gewond geraakt

Bij een ernstig busongeluk in het noorden van Italië zijn zestien mensen om het leven gekomen een nog eens 39 gewond geraakt. In de bus zaten ongeveer zestig mensen, vooral middelbare scholieren uit Boedapest. De bus kwam uit Frankrijk en was op doorreis. Op de A4 in de buurt van Verona botste de bus tegen de

Lees verder...

India: zeker 24 kinderen omgekomen bij ongeluk met schoolbus

In het noorden van India zijn donderdag bij een ongeluk met een schoolbus zeker 25 inzitten – onder wie 18 kinderen – om het leven gekomen en 50 mensen gewond geraakt. Volgens de lokale politie kwam de bus kwam in de buurt van de stad Aliganj in de deelstaat Uttar Pradesh in botsing met een

Lees verder...

Trein ontspoort in New York: tientallen gewonden

In het stadsdeel Brooklyn in New York is woensdagochtend 08.20 uur (plaatselijke tijd), middenin de ochtendspits, een trein ontspoord. Over het aantal gewonden doen verschillende getallen de ronde: van 76 tot 103. Volgens hulpverleners verkeert niemand in levensgevaar. De gewonden werden ter plaatse behandeld; niemand hoefde naar het ziekenhuis.

Lees verder...

India: toestel schuift van landingsbaan luchthaven Goa

In India is een toestel van Jet Airways met 154 passagiers en zeven bemanningsleden aan boord vlak voor opstijgen van de landingsbaan geschoven op Dabolin Airport, de luchthaven van Goa. Het vliegtuig zou vertrekken naar Mumbai. De passagiers werden veilig geëvacueerd, maar de luchthaven werd voor enkele uren gesloten.

Lees verder...

Nigeria: tientallen doden na instorten kerk

In de Nigeriaanse stad Uyo, in het zuidoosten van het land, is een kerkgebouw tijdens een dienst ingestort. Zeker zestig kerkgangers zijn omgekomen, maar een ziekenhuisdirecteur schat het dodental op tenminste 160. Bij de kerkdienst waren honderden mensen aanwezig. Het was extra druk, omdat een geestelijk tot bisschop zou worden gewijd; hij bleef ongedeerd.

Lees verder...

Ophangsysteem met matrixborden valt op A9 bij Amsterdam-Zuidoost

Op de A9 tussen Amstelveen en Diemen (de Gaasperdammerweg) bij Amsterdam-Zuidoost is een ophangsysteem met matrixborden naar beneden gevallen en op een auto de snelweg neergekomen. Daarbij is een persoon om het leven gekomen en een andere persoon zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens het ongeluk waren er werkzaamheden op de A9. Daarbij is ‘iets

Lees verder...

China: afgelopen dagen tientallen doden bij explosies steenkolenmijnen

De afgelopen dagen zijn in China zeker 38 mensen om het leven gekomen bij explosies in twee steenkolenmijnen. Mijnongevallen komen veel voor in China: de veiligheidsomstandigheden in Chinese mijnen is slecht. Ondanks eerder toegezegde milieu-afspraken om de mondiale CO2-uitstoot terug te dringen, lijkt China nog altijd door te gaan met het delven van steenkool.

Lees verder...

Indonesië: vliegtuig van de politie spoorloos verdwenen

In Indonesië is zaterdag een vliegtuigje van de politie spoorloos verdwenen. Er zouden zeker dertien mensen aan boord zijn: politiemensen en bemanningsleden. Het toestel was onderweg van het eiland Banka (ten oosten van Sumatra) naar Bantam (ten zuiden van Singapore). Ongeveer vijftig minuten na de start viel de communicatie met het vliegtuig weg.

Lees verder...

Zuid-Duitsland: vier tieners komen om bij auto-ongeluk

In de buurt van het plaatsje Markt Rettenbach, ten oosten van Regensburg in de Duitse deelstaat Beieren, zijn zaterdagavond bij een ernstig auto-ongeluk vier tieners om het leven gekomen. Een vijfde inzittende is zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht. Alle inzittenden waren tussen de 16 en 18 jaar oud.

Lees verder...