Rubriek: ongeluk

ongeluk, accident, brand

Los Angeles: Boeing botst met vrachtwgen

Op de Amerikaanse luchthaven LAX in Los Angeles is een taxiënde Boeing 737 in botsing gekomen met een servicevrachtwagen. Daarbij raakten acht mensen gewond; ze zaten allen in de vrachtwagen. Het toestel van de Mexicaanse luchtvaartmaatschappij Aeromexico was net met 146 passagiers aan boord vanuit Mexico City geland.

Lees verder...

België: auto rijdt in op fietsers – twee doden en vier zwaargewonden

In de Belgische plaats Kasterlee, ten zuiden van Turnhout in de Antwerpse Kempen, is een automobilist maandagmiddag op een groep fietsers ingereden. Daarbij zijn zeker twee doden gevallen en vier fietsers zwaargewond geraakt. De auto zou zijn ingereden op een groep van ongeveer tien fietsers, toen die de Tunrhoutsebaan (N19) wilde oversteken. 

Lees verder...

Trein ontspoort in Griekenland: twee doden en zeven gewonden

Zaterdagavond ontspoorde een trein circa 40 kilometer ten westen van de Griekse havenstad Thessaloniki. Daarbij zijn twee doden gevallen en zeven mensen gewond geraakt, van wie twee ernstig. Door nog onbekende oorzaak ontspoorde een intercity met vijf wagons, die op weg was van de hoofdstad Athene naar Thessaloniki.

Lees verder...

Busongeluk Turkse badplaats: 20 toeristen komen op

Bij een busongeluk in de Turkse badplaats Marmaris, in het zuidwesten van het land, zouden bij een busongeluk 23 toeristen om het leven zijn gekomen en 13 mensen gewond zijn geraakt. De bus viel va neen klif toen de bestuurder de macht over het stuur verloor, aldus lokale media.

Lees verder...

India: gebouw stort in tijdens huwelijk

In het Indiase district Bharatpur, zo’n 200 kilometer ten zuiden van de hoofdstad New Dehli,  is een gebouw tijdens een huwelijk ingestort. Daarbij zijn zeker 22 mensen om het leven gekomen, onder wie zeker vier kinderen, aldus lokale media. Daarnaast raakten 26 mensen gewond, van wie 15 ernstig.

Lees verder...

A12 tot grens met Duitsland dicht na groot ongeluk

De A12 is afgesloten van de Duitse grens richting Arnhem. In de buurt van Zevenaar gebeurde dinsdagochtend rond 08.30 uur een groot ongeluk, waarbij drie vrachtwagens, een busje met meerdere inzittenden en meerdere auto’s betrokken waren. Er raakten acht mensen gewond, van wie er drie naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Lees verder...

Capelle aan den IJssel: ziekenhuis dicht na chemisch lek

Het IJsselland Ziekenhuis in het Zuid-Hollandse Capelle aan den IJssel is gesloten vanwege een lek. Door een ongeluk met een vat ontsmettingsmiddel kwam een stof met een penetrante geur vrij in het ziekenhuis. Het zou gaan om perazijnzuur, dat de luchtwegen kan irriteren en op de longen kan slaan.  Twee medewerkers met ademhalingsklachten moesten worden

Lees verder...

VS: jeep op hol bij veiling – drie doden en tien gewonden

In de Amerikaanse staat Massachusetts zijn tijdens een autoveiling drie mensen om het leven gekomen en een tien mensen gewond geraakt toen een jeep ‘op hol sloeg’ en het publiek inreed. Volgens ooggetuigen reed de jeep rustig op een van de rijstroken van het terrein, toen hij ineens versnelde en op het publiek inreed. Anderen

Lees verder...

Busongeluk Kenia: zeker 25 doden

eniaIn Kenia zijn maandagnacht bij een busongeluk zeker 24 mensen om het leven gekomen en 19 mensen gewond geraakt. De politie vreest dat het dodental nog kan oplopen. Op de weg tussen de twee belangrijkste steden van het land – de hoofdstad Nairobi en de havenstad Mombasa – botsten een passagiersbus en een vrachtwagen frontaal

Lees verder...

Jacht slaat om bij Vlieland: zeker één dode

Zondagochtend is bij de Vliehors op het zuiden van Vlieland een jacht omgeslagen. Meerdere reddingsdiensten rukten uit. Tot nu toe is één dode persoon uit het water gehaald en met een helikopter overgebracht naar Texel. Er is een zoekactie gaande naar mogelijk meer personen, meldt de Kustwacht. Twee anderen zouden worden vermist.

Lees verder...

België: vliegtuig met technische probleem moet vier uur rondvliegen voor het kan landen

Een passagiersvliegtuig heeft vier uur rondjes boven Belgisch Limburg moeten vliegen, voor het een noodlanding kon maken op vliegveld Zaventem bij Brussel waar het net was opgestegen. Het toestel van Brussel Airlines was met 175 passagiers op weg naar Burkina Fasso, toen de crew een technisch mankement ontdekte.

Lees verder...

Vliegtuigje stort neer in Portugal: vijf doden

In het Portugese Tires, niet ver van de hoofdstad Lissabon, is maandag een vliegtuigje neergestort in de buurt van een supermarkt. Alle vier inzittenden – drie Fransen en een Zwitser – en een persoon op de grond kwamen daarbij om het leven. Op de grond zou een vrachtwagenchauffeur zijn omgekomen. Het vliegtuigje kwam op de vrachtwagen

Lees verder...