Vrachtschip met olie gestrand voor Duitse Wadden

@Erik Feenstra

Voor het Duitse Waddeneiland Langeoog, zo’n 100 kilometer van Schiermonnikoog, is zondagavond een vrachtschip gestrand met grote hoeveelheden olie en diesel aan boord. Het vrachtschip ‘Glory Amsterdam’ kwam in de problemen door de zware storm van afgelopen weekend, waardoor nog twee schepen in de problemen raakten.

Het 225 meter lange schip vaart onder Panamese vlag en zou  1800 tot zware olie en 140 ton diesel aan boord hebben. Tot nu toe lekt er niets van in zee, maar het gevaar daarvoor is er zeker. Het schip strandde bij hoogwater ewn ligt dus vast op een ondiep stuk zee. Dat maakte het voor sleepboten moeilijker het schip los te trekken. Pogingen mislukten tot nu toe vanwege golven en wind.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>