Rubriek: Europa

Europe

Prins Harry nam vriendin Meghan Markle mee naar bruiloftsfeest

De Britse prins Harry was zaterdag in zijn eentje tijdens de huwelijksceremonie van Pippa Middleton, de zus van hertogin Catherine, de vrouw van zijn broer William. Onder royals is het not done om bij dergelijke gelegenheden ‘zomaar iemand’ mee te nemen, onder het motto ‘no ring, no bring‘. Maar naar het privé-feest daarna nam de

Lees verder...

Relieken Sint Nicolaas gaan op reis naar Rusland

Zondag gaan de relieken van Sint Nicolaas op reis naar Rusland: van Bari in het zuiden van Italië naar een kathedraal in Moskou en een klooster in Sint-Petersburg. Nicolaas zou rond 280 in Turkije zijn geboren en zou bisschop van Myra zijn geweest, een plaats in het zuidoosten van Turkije. Daar zou hij meerdere wonderen

Lees verder...

Brits huwelijk van het jaar: Pippa Middleton trouwt

De Britten beleven zaterdag het huwelijk van het jaar: Pippa Middleton, de 33-jarige zus van hertogin Catherine, trouwt met bankier en multimiljonair James Matthew (41). Toen Catherine zes jaar geleden trouwde met prins William, was Pippa haar bruidsmeisje en oogstte veel lof in haar witte jurk met extra slank makende sleepje.

Lees verder...

Arrestatiebevel Assange ingetrokken

Zweden heeft het arrestatiebevel tegen Julian Assange ingetrokken. De oprichter van de klokkenluiderssite WikiLeaks zou in 2010 een vrouw hebben verkracht; iets dat Assange altijd heeft ontkend. De 45-jarige Australiër was bang dat Zweden de zedenzaak als excuus gebruikte om hem aan de Verenigde Staten uit te leveren. 

Lees verder...

Tweede Kamer wil in ons land geen Turks referendum over doodstraf

Bijna de voltallige Tweede Kamer wil in ons land geen Turks referendum over de doodstraf. Ankara wil ook hier een referendum organiseren voor in Nederland wonende onder Turkse stemgerechtigden over het opnieuw invoeren van de doodstraf in Turkije. Alleen de splinterpartijen Denk en Forum voor Democratie hebben er geen bezwaar tegen.

Lees verder...

België: auto rijdt in op fietsers – twee doden en vier zwaargewonden

In de Belgische plaats Kasterlee, ten zuiden van Turnhout in de Antwerpse Kempen, is een automobilist maandagmiddag op een groep fietsers ingereden. Daarbij zijn zeker twee doden gevallen en vier fietsers zwaargewond geraakt. De auto zou zijn ingereden op een groep van ongeveer tien fietsers, toen die de Tunrhoutsebaan (N19) wilde oversteken. 

Lees verder...

Berlijn overweegt Duitse troepen uit Turkije weg te halen

De Duitse regering overweegt om 260 militairen uit Turkije terug te trekken. Ze zijn gestationeerd om de vliegbasis Icirlik in het zuidoosten van Turkije, om daar de gevechtsmissie tegen iS te ondersteunen. Leden van de Bondsdag zouden dinsdag de militairen bezoeken, maar de Turkse regering weigert toestemming.

Lees verder...

Verkiezingen Noordrijn-Westfalen – de ‘kleine Bondsdagverkiezing’

Vandaag houdt de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen verkiezingen. Heel Duitsland kijkt mee naar ‘de kleine Bondsdagverkiezing‘: het kan een graadmeter zijn voor de landelijke Duitse verkiezing in september. De deelstaat die aan Nederland grenst, is de dichtstbevolkte van Duitsland, met steden als Keulen, Düsseldorf, Essen en Gelsenkirchen.

Lees verder...

Trein ontspoort in Griekenland: twee doden en zeven gewonden

Zaterdagavond ontspoorde een trein circa 40 kilometer ten westen van de Griekse havenstad Thessaloniki. Daarbij zijn twee doden gevallen en zeven mensen gewond geraakt, van wie twee ernstig. Door nog onbekende oorzaak ontspoorde een intercity met vijf wagons, die op weg was van de hoofdstad Athene naar Thessaloniki.

Lees verder...

Paus in Portugese bedevaartsoord Fátima

Paus Franciscus is op dit moment in het Portugese Fatima en heeft er twee herderskinderen heilig verklaard. Op het plein bij de basiliek stond een enorme mensenmassa. Er werd een Mariabeeld rondgedragen en mensen strooiden bloemblaadjes. Een eeuw geleden zou Maria aan hen zijn verschenen, waardoor Fátima veranderde van een boerendorp in een van de

Lees verder...

Zondag 14 mei: inhuldiging Macron als nieuwe Franse president

Zondag 14 mei wordt Emmanuel Macron ingehuldigd als de nieuwe president van Frankrijk. Afgelopen zondag won hij met 66,1 procent van de stemmen de Franse presidentsverkiezingen. In tegenstelling tot de Verenigde Staten is het hoe en wanneer van een machtsoverdracht in Frankrijk niet vastgelegd in de grondwet. De enige regel is dat het moet gebeuren tussen

Lees verder...

Duitse politie jaagt op IS-aanhangers

De Duitse politie heeft woensdag actie gevoerd in vier deelstaten om aanhangers en sympathisanten van IS op te sporen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Er werden huiszoekingen gedaan in Berlijn, Saksen-Anhalt, Saksen en Beieren. Dinsdag verrichtte de politie in Leipzig ook al huiszoekingen.

Lees verder...

Rode Kruis: Meer migranten dan afgelopen jaar maken oversteek Middellandse Zee

Steeds meer migranten proberen met gammele boten de Middellandse Zee over te steken van Libië naar Italië. In de eerste vier maanden van 2017 kwamen er ruim 9.200 migranten méér aan dan tijdens diezelfde maanden in 2016, blijkt uit cijfers van het UNHCR. Maar liefst 1 op de 35 mensen overleefde dit jaar de oversteek

Lees verder...

Extreemrechtse Amerikanen zaten achter de Macron-hack

De mega-hack van mails van de Franse presidentskandidaat Macron was niet het werk van Russen, maar van extreemrechtse Amerikanen. Binnen drie uur na de diefstal van data-gegevens werden 47.000 tweets verstuurd via #Macronleaks. De eerste die een tweet verstuurde was Jack Posebiec via de extreemrechtse Amerikaanse site The Rebel TV.

Lees verder...