Rubriek: Europa

Europe

Bom Duitse kerstmarkt bedoeld om postbdrijf af te persen

De bom die op de kerstmarkt in de Oost-Duitse stad Potzdam is gevonden, was bedoeld om het postbedrijf DHL af te persen. Het pakket werd afgelopen vrijdag gevonden en bleek zeker geen nepbom: bij ontploffing hd het tot ‘de zwaarste verwondingen’ kunnen leiden. De edplosievenopruimingsdienst heeft de bomlaten ontploffen.

Lees verder...

Herdenkingen slachtoffers aanslagen twee jaar geleden in Parijs

Parijs herdenkt vandaag de slachtoffers van terroristische aanslagen, precies twee jaar geleden. Daarbij vielen 130 doden. President Macron, de burgemeester van Parijs en vele anderen herdenken de slachtoffers die vielen bij voetbalstadion Stade de France, theater Bataclan en een aantal cafés in het centrum. De aanslagen van 13 november 2015 waren de ergste uit de recente

Lees verder...

Winter van de eeuw in aantocht? sommige Duitsers denken van wel!

De winter van de eeuw komt eraan. Dat denken een aantal weerkundigen in Duitsland en daarbuiten. Oorzaak: de aarde komt in een klimaatcyclus waarbij minder zonnestralen ons kunnen bereiken. Een paar weken nazomer in oktober wisten de tegenvallende zomer op te krikken, maar nu is het herfst en moeten we de warme jassen en laarzen

Lees verder...

9 november 1989: de muur van Berlijn valt

Op 9 november 1989 stond Berlijn op zijn kop en de hele wereld ademloos toe: de Berlijnse Muur, het symbool van de Koude Oorlog, was gevallen. Aan de horizon gloorde wereldvrede. Even maar, want een paar maanden later bedierf de eerste Golfoorlog de pret. Daarna volgde meer ellende, met 9/11 als dieptepunt: de aanslag op de Twin Towers in New York.

Lees verder...

Kleding-gigant Zara schendt nog steeds arbeidsrechten fabrieksmedewerkers

Fabrieksmedewerkers in Turkije hebben naar eigen zeggen al drie maanden geen loon ontvangen en naaiden wanhopige teksten in Zara-kleding, zoals: ‘Ik maakte dit kledingstuk dat u nu koopt, maar ik ben er niet voor betaald.’ Winkeliers van Zara in Istanbul ontdekten de teksten op de labels en zouden de kledingstukken uit de rekken hebben gehaald, aldus

Lees verder...

Rusland: Oktoberrevolutie honderd jaar geleden

Op dinsdag 7 november is het honderd jaar geleden dat in Rusland de Oktoberrevolutie begon. Daarbij namen de communisten de macht over. Na een burgeroorlog vormden ze in 1922 de Sovjet-Unie (USSR). Volgens de juliaanse kalender, die toen nog in Rusland werd gebruikt, vond de revolutie op 25 oktober plaats.

Lees verder...

Puigdemont en vier ministers geven zichzelf aan bij Belgische politie

De Catalaanse afgezette regiopresident Puigdemont en vier ministers die met hem in Brussel zijn, hebben zich zondagochtend aangegeven bij de Belgische politie. In het bijzijn van hun advocaten zijn ze officieel ingelicht over het Europese arrestatiebevel uit Madrid, nadsat z`e donderdag niet voor de rechter in Madrid waren verschenen.

Lees verder...

Rechter Madrid vaardigt Europees arrestatiebevel tegen Puigdemont uit

Een rechter in Madrid heeft een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de Catelaanse regiopresident Puigdemont en vier Catelaanse ministers. Nadat Puigdemont was afgezet, vertrok hij met een aantal ministers naar Brussel. Ze hadden gisteren moeten verschijnen voor een verhoor van het Hooggerechtshof in Madrid.

Lees verder...

België: Molenbeek verbiedt gepland bezoek Wilders

PVV-leider Geert Wilders en Vlaams-Belang-kopstuk Filip Dewinter winden komende vrijdag door de Brusselse deelgemeente Molenbeek wandelen. Burgemeester Françoise Schepmans wil de twee politici niet op haar grondgebied hebben en heeft in een politieverordening ‘elke bijeenkomst in het kader van deze activiteit op het grondgebied van de gemeente’ verboden. Update donderdagavond: Wilders gaat niet.

Lees verder...

Duitsland: 19-jarige Syriër opgepakt voor voorbereiden grote bomaanslag

In de Noord-Duitse stad Schwerin heeft de politie vannacht een 19-jarige Syriër opgepakt die ervan wordt verdacht een grote bomaanslag voor te bereiden. Hij zou een zelfgemaakt explosief willen laten ontploffen en zoveel mogelijk slachtoffers maken. Volgens Duitse kranten had hij voor het maken daarvan al materialen besteld.

Lees verder...

Vrachtschip met olie gestrand voor Duitse Wadden

Voor het Duitse Waddeneiland Langeoog, zo’n 100 kilometer van Schiermonnikoog, is zondagavond een vrachtschip gestrand met grote hoeveelheden olie en diesel aan boord. Het vrachtschip ‘Glory Amsterdam’ kwam in de problemen door de zware storm van afgelopen weekend, waardoor nog twee schepen in de problemen raakten.

Lees verder...

Bosbranden in noordwesten Italië

In het noordwesten van Italië woeden sinds een week bosbranden in de regio’s Piëmonte en Lombardije. Het is er al maandenlang kurkdroog. Honderden mensen moeten hun huis verlaten. Het zwaarst getroffen is de vallei van Susa in Piëmonte. Daar moesten zondagavond circa 200 bewoners van een bejaardentehuis worden geëvacueerd.

Lees verder...

Opnieuw Koerden en Turken massaal met elkaar op de vuist in Antwerpen

Opnieuw zijn in Antwerpen groepen Turken en Koerden massaal met elkaar op de vuist gegaan: zondag aan het begin van de avond. Afgelopen vrijdag was het ook al raak in de Brederodestraat. Vier mensen raakten gewond en veertig mensen werden aangehouden. De twee groepen gingen elkaar te lijf met stokken en staven en riepen slogans als

Lees verder...