Rubriek: Europa

Europe

Artsen Berlijn: ‘Hou baby’s binnen vanwege mazelen’

Artsen in Berlijn hebben ouders van baby’s geadviseerd hun kroost binnen te houden, omdat er een mazelenepidemie in de Duitse hoofdstad heerst. De epidemie brak in oktober uit en heeft sindsdien circa 630 besmet. Volgens kinderartsen is er een kans dat besmette kinderen een chronische hersenvliesontsteking kunnen oplopen.

Lees verder...

Politie Bremen alert vanwege dreiging aanslag

De Duitse politie in Bremen heeft gewaarschuwd voor een dreigende aanslag door moslimextremisten en heeft extra maatregelen in de Noord-Duitse Hanzestad genomen. Verder laat de politie weinig los. Bij een aantal openbare gebouwen in Bremen staan politiebusjes, een synagoge wordt extra beveiligd en sommige patrouillerende agenten hebben automatische wapens bij zich.

Lees verder...

Enorm rotsblok op doorgaande weg naar Frans skigebied

De doorgaande weg RD117 naar het Franse skigebied Les Trois Vallées – populair bij Nederlandse wintersporters – is bij Val Thorens / Les Menuires afgesloten omdat er een enorm rotsblok de weg blokkeert. Er vielen meerdere rotsblokken die de weg zwaar beschadigd hebben. Hulpdiensten proberen al het verkeer in de buurt om te leiden naar rustiger

Lees verder...

Ruim 500 nabestaanden komen wrakstukken MH17 bekijken

Ruim 500 nabestaanden van de slachtoffers van de rampvlucht MH17 hebben zich aangemeld om volgende week de wrakstukken van het toestel te komen bekijken. Ze krijgen dinsdag, woensdag en donderdag een rondleiding op de militaire vliegbasis Gilze-Rijen, waar de wrakstukken in december aankwamen.

Lees verder...

Zanger Gary Glitter 16 jaar celstraf wegens kindermisbruik

De Britse zanger Gary Glitter is in eigen land veroordeeld tot 16 jaar celstraf wegens kindermisbruik. Tussen 1975 en 1980 – toen de rockartiest op het hoogtepunt van zijn carrière was – heeft hij drie jonge meisjes misbruikt. De 70-jarige zanger heeft alle aantijgingen altijd ontkend, maar een jury achtte hem schuldig.

Lees verder...

BBC-presentator Savile ‘misbruikte ernstig zieke kinderen’

Jimmy Savile, de in 2011 overleden BBC-presentator, misbruikte in één ziekenhuis zeker 63 mensen, onder wie ernstig zieke kinderen. Daarmee blijkt hij nog erger dan tot nu toe werd aangenomen. In het Stroke Mandeville ziekenhuis ten noordwesten van Londen kon hij twintig jaar zijn gang gaan, omdat niemand iets met klachten deed.

Lees verder...

‘Mein Kampf’ komend jaar uitgebracht in Duitsland

‘Mein Kampf‘, het manifest van Hitler wordt volgend jaar in Duitsland opnieuw uitgebracht. Het boek werd meteen na de Tweede Wereldoorlog verboden door de deelstaat Beieren, eigenaar van de rechten. Die rechten vervallen in december. Daardoor zal onder meer het Duitse Instituut van geschiedenis het boek opnieuw uitbrengen.

Lees verder...

Opnieuw mysterieuze drones gespot boven Parijs

Dinsdagnacht zijn tussen 01.00 en 06.00 uur opnieuw mysterieuze drones boven het centrum van Parijs gespot. Er zouden zo’n vijf drones zijn waargenomen, boven de Amerikaanse ambassade, het Franse parlement, Place de la Concorde en toeristische trekpleisters als de Eiffeltoren. Maandagnacht werden er ook vijf drones boven het centrum van de Franse hoofdstad gespot.

Lees verder...

Litouwen voert dienstplicht in vanwege conflict Oekraïne

Litouwen voert opnieuw de dienstplicht in. Dat heeft de regering van het land besloten naar aanleiding van het voortwoekerende conflict in het oosten van Oekraïne. De dienstplicht zal in ieder geval de komende vijf jaar gelden, zei de Litouwse president. Vanaf september worden circa drieduizend mensen van 19 tot 27 jaar opgeroepen. Elke dienstplichtige moet

Lees verder...

Bloedbad in restaurant Tsjechië

In een restaurant in de stad Uhersky Brod in het oosten van Tsjechië, niet ver van de grens met Slowakije,  zijn bij een schietpartij negen mensen om het leven gekomen, onder wie de schutter. Er viel een onbekend aantal gewonden. Tijdens het bloedbad waren er ongeveer twintig mensen in het restaurant.

Lees verder...

Crowdfunding voor door Feyenoord-hooligans vernielde kunstschatten in Rome

Het wanstaltige gedrag van Feyenoord-supporters in Rome heeft voor veel verontwaardiging gezorgd. Italië is woedend over de vernielingen van onder meer de eeuwenoude fontein van Bernini bij de beroemde Spaanse trappen. Niet alleen Italianen zijn onthutst, ook Nederlanders schamen zich voor het wangedrag. Elizabeth Bertrand woont in Toscane en is een crowdfundingactie begonnen: ScusaRoma.

Lees verder...

Chaos op snelwegen Franse Alpen langzaamaan voorbij

Het was zaterdag een chaos op de snelwegen in de Franse Alpen. In zes departementen in de Franse Alpen gold code oranje vanwege sneeuw en ijzel. Vooral ‘s middags stonden automobilisten op de snelwegen van Lyon naar Grenoble (A48) en Chambéry (A43) urenlang stil. Op de A43 stond 75 kilometer file. Zondagochtend is het verkeer langzaam maar

Lees verder...

Honderden aanwezig op islamitische begraafplaats bij begrafenis schutter Kopenhagen

Vrijdag is Omar Abdel El-Hussein begraven, de man die in Kopenhagen twee mensen doodschoot en vijf mensen verwondde. Er kwamen naar schatting vijfhonderd mensen naar de islamitische begraafplaats in Brøndby, een voorstad van Kopenhagen. Het viel de Deense zender TV-2 op dat daar veel jongeren bij waren die de schutter helemaal niet hadden gekend.

Lees verder...

Scheuren in Belgische kerncentrales groter dan verwacht

De scheurtjes die in Belgische kerncentrales Doel 3 en Tihange 2 zijn geconstateerd, zijn groter dan verwacht: gemiddeld 10 procent. Het gaat om duizenden scheurtjes per kerncentrale. Beide reactoren zijn maart vorig jaar stilgelegd. Eerder werd al bekend dat er veel meer scheurtjes in de kerncentrales zitten dan eerder werden vastgesteld. Die konden worden gemeten vanwege

Lees verder...

Feyenoord-hooligans vergeleken met barbaarse hordes in het verleden

De Italiaanse pers heeft geen goed woord over voor het wanstaltige gedrag van Feyenoord-hooligans in Rome en maakt vergelijkingen met vijandelijke invallen van barbaarse hordes in het verleden. In 1527, tijdens de Sacco di Roma (Plundering van Rome), trok een ongedisciplineerd leger van zo’n 25.000 Duitse en Spaanse huurlingen moordend, verkrachtend en plunderend door de

Lees verder...