Rubriek: Noord-Amerika

USA, Canada

Disneyland Californië sluit twee koeltorens na uitbraak legionella

Disneyland heeft twee koeltorens laten sluiten na uitbraak van legionella in Orange County in Californië. Zo’n drie weken geleden werd twaalf keer de legionella-bacterie geconstateerd, van wie bij negen bezoekers of werknemers van het Anaheim Theme Park. Tien van hen werden in het ziekenhuis opgenomen; één persoon overleed, maar niet aan de gevolgen van legionella.

Lees verder...

Schietpartij kerk Texas: schutter was oud-militair, motief onduidelijk

In de Amerikaanse staat Texas heeft een schietpartij plaatsgevonden in een kerk. Daarbij zijn zeker 26 kerkgangers doodgeschoten en zeker 20 mensen gewond geraakt. De schietpartij was tijdens de zondagse dienst in een Baptistenkerk in Sutherland Springs, een kleine gemeenschap met enkele honderden inwoners, zo’n 60 kilometer van San Antonio.

Lees verder...

Schietpartij in kerk Texas: meer dan 20 doden

In de Amerikaanse staat Texas heeft een schietpartij plaatsgevonden in een kerk. Daarbij zouden meer dan twintig kerkgangers zijn gedood en 15 mensen gewond geraakt. De schietpartij was tijdens de zondagse dienst in een baptistenkerk in Sutherland Springs, een kleine gemeenschap met enkele honderden inwoners, zo’n 60 kilometer van San Antonio.

Lees verder...

New York Marathon: de supporter guide

Aankomende zondag is het weer zover, tienduizenden mensen van over de hele wereld reizen naar New York voor de jaarlijkse marathon. Voor velen is het rennen van een marathon een once in a lifetime experience en een parcour dwars door New York maakt zo’n dag helemaal onvergetelijk! Voor zo’n prestatie heb je de nodige support nodig, laat

Lees verder...

New York City Marathon 2017

Zondag 5 november vindt 47e editie van de New York City Marathon plaats. Wat in 1970 begon als hardlooprace in het Central Park met 55 finishers, groeide uit tot de grootste en populairste marathon ter wereld, met 51.000 renners die in 2016 de eindstreep haalden. Er worden zo’n 2,5 miljoen toeschouwers verwacht. Zie ook: New

Lees verder...

New York: man rijdt in op fietsers en voegangers

In New York heeft zich een incident voorgedaan in de buurt van het nieuwe World Trade Centre op Manhattan, waarbij het vermoedelijk om een terreuraanslag gaat. Een man is met een pick-up truck ingereden op fietsers en voetgangers. Daarbij zijn zeker zes doden en elf gewonden gevallen. 

Lees verder...

Vrijgegeven JFK-documenten: geen schokkende onthullingen

De 2800 documenten die vannacht zijn vrijgegeven over de moord op John F. Kennedy in november 1963 bevatten geen schokkende onthullingen. Niet alle documenten zijn openbaar gemaakt. President Trump besloot 300 documenten vanwege de nationale veiligheid voorlopig geheim te houden. Toch hebben Amerikaanse media tot nu toe al wel een aantal opvallende vondsten gedaan. Zo

Lees verder...

Trein ontspoort in Tennessee: tientallen wagons uit de rails

In de Amerikaanse staat Tennessee is een goederentrein met 68 wagons ontspoord: afgelopen zaterdagnacht in de buurt van Knoxville. Daarbij liepen 48 wagons uit de rails. Volgens de eigenaar waren het uiteindelijk 19 wagons. Daarbij werden tenminste twee gebouwen geraakt en beschadigd. In 18 wagons zaten containers, in de 19e auto’s. 

Lees verder...

Vijf nog levende oud-presidenten samen op podium

De vijf nog levende Amerikaanse oud-presidenten zijn zaterdag in Texas samen met elkaar op één podium verschenen: Carter, Bush sr., Clinton, Bush jr. en Obama (drie Democraten en twee Republikeinen). Dat is voor het eerst sinds 2013. Ze waren bij een benefietconcert voor de slachtoffers van orkanen die de afgelopen maanden over het land raasden.

Lees verder...

Oscar-comité gooit Harvey Weinstein de laan uit

Het Oscar-comité heeft filmproducent Harvey Weinstein tot paria verklaard: de Academy of Motion Picture Arts and Sciences – de organisatie achter de Oscars – heeft hem zijn lidmaatschap ontnomen. De directie – 54 leden groot, met namen als Steven Spielberg, Tom Hanks een Whoopi Goldberg – stemde met ruime meerderheid voor.

Lees verder...

Bosbranden Californië: mogelijk de ergste ooit

De bosbranden in het noorden van Californië dreigen uit te groeien tot de ergste ooit. Tot nu toe staat het dodental op 23. In de chaos tijdens snelle evacuaties zijn honderden mensen vermist geraakt. Zo’n 70 duizend hectare is verwoest. De hete, droge wind wakkert regelmatig aan tot orkaankracht, wat het blussen extra moeilijk maakt.

Lees verder...

VS en Israël stappen uit UNESCO

De Verenigde Staten bereidt zich voor om per 31 december 2018 uit de UNESCO te stappen, de VN-organisatie voor cultuur, onderwijs en wetenschap die onder meer verantwoordelijk is voor de Werelderfgoedlijst. Vandaag maakte Israël bekend het Amerikaanse voorbeeld te volgen. Reden zou zijn dat de organisatie in de ogen van beide landen teveel pro-Palestijnen is.

Lees verder...

Opnieuw grote bosbranden in Californië

Opnieuw wordt de Amerikaanse staat Californië geteisterd door grote bosbranden. Nu al wordt gesproken van een van de meest verwoestende natuurbranden van Californië. Tot nu toe zijn daarbij zeker tien mensen om het leven gekomen en zeker honderd mensen naar het ziekenhuis gebracht. Zeker 20.000 mensen zijn op de vlucht geslagen en 1500 huizen zijn

Lees verder...

Thanksgiving Day in Canada

Maandag 9 oktober is het vieren de Canadezen Thanksgiving Day. Dat is fors vroeger in het jaar dan de Verenigde Staten, waar het altijd op de vierde donderdag in november valt. Op deze nationale feestdag wordt God gedankt voor de oogst en andere goede zaken. De Canadezen vieren het op de tweede maandag in oktober, omdat in het noordelijker gelegen

Lees verder...