Noord-Amerika in de greep van koning Winter

Grote delen van Canada en de Verenigde Staten zijn sinds eind december in de greep van koning Winter: uit de poolstreken komt extreem koude lucht naar het zuiden, die zelfs in het subtropische Florida voor een unicum heeft gezorgd: sneeuw, voor hert eerst sinds dertig jaar. De aanhoudende heeft tot chaos geleid aan de oostkust.

Op de luchthavens van New York en New Jersey zijn vandaag 2,700 vluchten geannuleerd. De overlast is nog niet voorbij: de weerdiensten waarschuwen naast ijzige kou voor zware sneeuw en storm. Mogelijk valt hierdoor op sommige plekken de stroom uit. Voor zover bekend zijn tot nu toe acht mensen door de vrieskou om het leven gekomen. In Canada zijn de beroemde Niagara watervallen bevroren en trekken duizenden mensen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>