Rubriek: misdaad

crime

Texas: truck met 8 dode en 30 gewonde illegalen gevonden

In de Amerikaanse staat Texas is op een parkeerterrein naast een supermarkt van Wallmart in San Antonio een truck gevonden met tientallen dode en gewonde illegalen. Acht mensen zijn overleden, onder wie twee kinderen. Twintig anderen zijn in uitgedroogde toestand naar ziekenhuizen vervoerd. Enkelen van hen verkeren in kritieke toestand.

Lees verder...

Marc Dutroux hoopt met nieuwe advocaat vrij te komen

De beruchte Belgische verkrachter en moordenaar Marc Dutroux heef  een nieuwe advocaat in de arm genomen in de hoop vrij te kunnen komen. Dutroux werd in 1996 opgepakt voor de ontvoering van zes meisjes. Slechts twee van hen konden worden gered. Dutroux kreeg levenslange celstraf voor ontvoering, gijzeling, verkrachting, moord en illegale handel.

Lees verder...

Spaanse politie vindt aantal gestolen doeken Francis Bacon

De Spaanse politie heeft drie van de vijf schilderijen teruggevonden van de Iers-Britse kunstschilder Francis Bacon (1909-1992) die in 2015 werden gestolen uit de woning in Madrid van een goede vriend en erfgenaam van Bacon. De werken waren naar schatting meer dan 25 miljoen euro waard.

Lees verder...

Britse parlement getroffen door cyberaanval

Het Britse parlement is getroffen door een cyberaanval. Het ziet er naar uit dat Hackers toegang probeerden te krijgen tot e-mailaccounts. Er zou gericht zijn gezocht naar accounts met ‘zwakke wachtwoorden’. Een lid van het Hogerhuis, The House of Lords, zou het nieuws over de aanval hebben gelekt.

Lees verder...

Elf Britse flatgebouwen met vergelijkbare bekleding als Grenfell Tower

Elf Britse flatgouwen hebben een vergelijkbare, brandbare bekleding als de Grenfell Tower, die vorige week in no-time in vlammen stond en tot nu toe aan 79 mensen het leven heeft gekost. Dat blijkt uit onderzoek naar 600 flatgbouwen in het land. Het vuur kon zich door de gevelbekleding snel verspreiden, aldus deskundigen. Na de brand had

Lees verder...

Microsoft belt? Hang meteen op!

‘Microsoft-spam‘ duikt de afgelopen maanden opvallend vaak op, meldt de politie, die op het hart drukt: ‘Wordt u gebeld? Hang op!’ In de eerste helft van 2017 werden 800 Nederlanders de dupe van deze vorm van oplichting. Volgens de politie verlopen de gesprekken vrijwel altijd hetzelfde: een Engels-sprekende beller, vaak met een licht Indiaans accent,

Lees verder...

Colombia: Derk Bolt (presentator ‘Spoorloos’) en cameraman ontvoerd

Presentator Derk Bolt en zijn vaste cameraman Eugenio Follender – beiden van het tv-programma ‘Spoorloos‘ – zijn ontvoerd in Colombia. Het is nog niet duidelijk door wie, maar het Colombiaanse leger denkt dat de guerillabeweging ELN erachter zit. Het tweetal zou zaterdag op een weg in de regio Catatumbo, in het noorden van Colombia, aan

Lees verder...

Explosie kleuterschool China was aanslag met zelfgemaakte bom

In de Chinese stad Fengxian, ten zuiden van Shanghai in de oostelijke provincie Jiangsu, zijn bij een explosie bij de ingang van een kleuterschool zeven mensen omgekomen en zeker 65 mensen gewond geraakt. De explosie blijkt een aanslag met een zelfgemaakte bom te zijn geweest. Acht gewonde slachtoffers zijn er slecht aan toe. Onder de slachtoffers waren veel

Lees verder...

VS: man opent vuur op congresleden in Virginia

In de Amerikaanse staat Virginia heeft een man het vuur geopend op een groep republikeinse politici. Voor het schieten zou de dader – een blanke man van in de veertig – hebben gevraagd of de politie Democratisch of Republikeins waren. Vijf mensen raakten gewond, onder wie congreslid Steve Scalise en twee mensen uit zijn entourage.

Lees verder...

Schietpartij metrostation München

Dinsdagochtend vond bij een metrostation in het zuid-Duitse München een schietpartij plaats. Daarbij zijn meerdere mensen gewond geraakt, onder wie een politie-agente: zij verkeert in levensgevaar. Volgens de politie gaat het ‘waarschijnlijk niet op een terreurdaad’. De politie was op en ruzie afgekomen in het S-Bahn station in Unterföhring. 

Lees verder...

Vrouw rijdt in op groep jongeren

In het Drentse dorp Wachtum (boven Coevorden) is in de nacht van zaterdag op zondag een vrouw uit het dorp Erica ingereden op een groep jongeren. Kort daarvoor zou een vechtpartij zijn geweest tussen twee groepen jongeren. Agenten kwamen ter plaatse. Op dat moment stond een groepje jongeren op de openbare weg.

Lees verder...