Fipronil in eieren al in meer dan tien landen aangetroffen

In steeds meer Europese landen worden eieren gevonden met het giftige bestrijdingsmiddel fipronil: tot nu toe in tien landen. Naast buurlanden België en Duitsland zijn besmette eieren gevonden in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Zweden, Polen, Italië, Zwitserland, Slovakije en Roemenië. Steeds meer landen zetten invoer van eieren uit Nederland en België stop.

Supermarktketens als Albert Heijn en Aldi hebben miljoenen -al dan niet besmette – eieren uit de schappen gehaald. De supermarkten zijn band dat ze het vertrouwen van de klanten verliezen als ze dat niet doen. Denemarken voerde zo’n 20.000 besmette eieren: ze zijn vooral verwerkt in horeca-keukens. In Oostenrijk zijn honderden gekookte en gepelde eieren uit Nederland teruggehaald bij restaurants in het hele land. In het Verenigd Koninkrijk wordt het aantal ingevoerde besmette eieren geschat op 700.000; eerder werd het aantal geschat op 21.000. In Roemenië is een ton besmet vloeibaar eigeel gevonden in een magazijn in het westen van het land.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>