Nieuw kantoor IJM in Thailand in strijd tegen slavernij dankzij steun Walmart

Dankzij ondersteuning van de Walmart Foundation opent International Justice Mission (IJM) een nieuw kantoor in Thailand, om de strijd tegen slavernij in de visindustrie aan te gaan. Uit recent onderzoek blijkt dat een op de drie arbeiders in de Thaise visindustrie slachtoffer is van gedwongen arbeid. 14,1 procent van de vissers is slachtoffer van fysiek geweld en 31,5 procent zegt getuige te zijn geweest van mishandeling van een collega. Het onderzoek is gefinancierd door Walmart, en tussen 2011 en 2016 in opdracht van IJM uitgevoerd door het Issara Institute (bron: persbericht).

Dankzij het fonds van Walmart en subsidie van de Amerikaanse overheid, opent IJM nu een kantoor in Bangkok om de strijd tegen slavernij in de Thaise visindustrie aan te gaan. IJM is werelds grootste organisatie in de strijd tegen slavernij en heeft kantoren in onder andere India, De Filipijnen en Ghana. “Wij streven naar transparantie, een eerlijke werkomgeving en een positieve verandering in de supply chains,” aldus Kathleen McLaughin, president van de Walmart Foundation. “Wij geloven dat IJM het systeem kan verbeteren en voor een duurzame verbetering van de omstandigheden van arbeiders kan zorgen.”

“Geen mens zou onderdrukt mogen worden door een eigenaar of iemand anders. Als consument zouden wij ons bij de aankoop van producten moeten afvragen of ze zijn gemaakt door arbeiders die slachtoffers zijn van geweld,” aldus Gary Haugen, oprichter van IJM. “Wij zijn blij met het fonds van Walmart. We zullen de Thaise overheid ondersteunen in haar pogingen een eind te maken aan de gruwelijke misdaden die nu in de vishandel plaatsvinden.”

Het model van IJM heeft zich in de afgelopen 20 jaar bewezen als een effectieve aanpak tegen mensenhandel. Naast bevrijdingsacties in samenwerking met lokale autoriteiten, helpt IJM bij het herstellen van rechtssystemen, waardoor de armsten beter beschermd worden tegen misdadigers. De Thaise overheid heeft de afgelopen jaren laten zien de strijd tegen slavernij serieus aan te willen pakken, door onder andere speciale politie-afdelingen tegen mensenhandel in het leven te roepen. IJM zal de overheid hierin verder blijven ondersteunen en trainen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>