Veiligheid vliegtuigen en auto’s in gevaar door staalfraude in Japan

Kobe Steel, de twee-na-grootste staalproducent van Japan, heeft ‘sjoemelstaal‘ geleverd: producten van aluminium, koper en staal waarvan de gegevens zijn vervalst. De materialen waren minder stevig en van kortere levensduur dan opgegeven. De komende weken wordt de veiligheid van allerlei Japanse producten, zoals auto’s van Honda, Toyota en Mitshubishi onderzocht.

Materialen van Kobe Steel zijn bij zeker 200 bedrijven terechtgekomen. De onrust is dan ook groot. Het materiaal kwam terecht in auto’s, de Japanse hogesnelheidstrein, ruimteraketten en vliegtuigen van Airbus en Boeing. Fabrikanten zijn nu druk bezig om hun producten te testen. De topman van Kobe Steel heft zijn excuses aangeboden, maar daar zal de staalgigant weinig aan hebben: de beurskoers zakte in een week tijd meer dan 40 procent en het bedrijf hangt een reeks rechtszaken boven het hoofd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>