Wildwest-taferelen in Paraguay tijdens ‘overval van de eeuw’

Paraguay heeft de ‘overval van de eeuw‘ beleefd, aldus de politie: maandagnacht overvielen tientallen zwaarbewapende criminelen een geldtransportbedrijf in de stad Ciudad del Este, op de grens met Brazilië. Ze bliezen de pui van het bedrijf op en roofden geld uit de kluis. Hoeveel is nog niet duidelijk, maar de kluis kon 40 miljoen dollar herbergen en zou vol hebben gezeten.

Volgens de politie hadden de criminelen hun actie goed voorbereid. Tijdens de overval vielen ze met granaten en vuurwapens het hoofdbureau van politie en het kantoor van de regionale overheid aan. Bij de aanval op het politiebureau kwam een agent om het leven en raakten meerdere omstanders gewond. Op strategische plaatsen waren auto’s in brand gestoken om de politie te hinderen. ‘Zoiets is in Paraguay nog nooit voorgekomen’, zei de gouverneur van de regio. Na een uren durend vuurgevecht vluchtten de criminelen per boot naar Brazilië, waar ze vermoedelijk vandaan kwamen: ze zouden onderling Portugees hebben gesproken, de voertaal van Brazilië. In het buurland raakten ze verwikkeld in een vuurgevecht met de Braziliaanse politie. Drie criminelen zijn gedood, vier konden worden aangehouden, de rest is nog voortvluchtig.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>