Floortje Dessing en Rode Kruisteam veilig weg uit Jemen

Dit weekend zat tv-maker Floortje Dessing vast bij het Rode Kruis in Sanaa, de hoofdstad van Jemen. Ze is daar voor haar programma ‘Floortje naar het eind van de wereld‘. Het hoofdkantoor van het Rode Kruis staat in de wijk waar hard gevochten wordt tussen Houthi-rebellen en aanhangers van oud-president Saleh.

De kogels ‘vliegen je om de oren’, twitterde het team , maar maandagmiddag kwam het nieuws dat zowel Floortje als het Rode Kruisteam veilig weg zijn uit Jemen en dat ze in het Afrikaanse lad Djibouti zijn geland. Volgens humaitaire organisaties voltrekt zich in Jemen een humanitaire ramp. De prijzen van voedsel en brandstof zijn zo gestegen dat velen het niet kunnen betalen, sinds ze hun baan zijn kwijtgeraakt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>