Archief feministe Aletta Jacobs op Unesco Werelderfgoedlijst

Het archief van Aletta Jacobs (1854-1929), Nederlands bekendste feministe, is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Documenten van Unesco. Het archief omvat afbeeldingen, voorwerpen en documenten die een beeld geven van de Nederlandse en internationale strijd voor vrouwenrechten.

De lijst telt ruim 400 archieven, met dat van Aletta Jacobs slechts van vijf vrouwen. Jacobs was de eerste vrouw in ons land die een universitaire studie afrondde. In 1877 en 1878 legde ze in Groningen haar atrsexamen af. Premier Thorbecke had daarvoor speciaal toestemming gegeven. Daarna werd ze de eerste vrouw die promoveerde.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>