Nagellakkertje Tijn postuum geëerd met eigen kliniek in Ivoorkust

De zesjarige Tijn, die bij 3FM Serious Request vorig jaar bekend werd door zijn nagellakactie, is in Ivoorkust postuum geëerd met een eigen kliniek. Tijn overleed in juli aan de gevolgen van hersenstamkanker. Hij veroverde de harten van het hele land toen hij met zijn vader bij het Glazen Huis in Breda verscheen. De doodzieke Tijn wilde nagels lakken inruil voor donaties. 

Zijn actie groeide uit tot een landelijke nagellakactie. In Ivoorkust is een kliniek naar hem vernoemd, op een muur is een groot portre3t van het jongetje geschilderd. Serious Request 2016 haalde geld op om longontsteking bij kinderen te voorkomen. In Ivoorkust zijn 450 openbare toiletten gebouwd om de hygiëne te verbeteren en werden vier klieken opgeknapt, waar van er één aan Tijn is opgedragen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>