Olietanker voor kust China gezonken

De olietanker die vorige week in de Chinese Zee in brand vloog na een aanvaring met een vrachtschip uit Hongkong, is zondagochtend gezonken. De tanker was onderweg van Iran naar Zuid-Korea en had 32 bemanningsleden aan boord. Gevreesd wort dat allen zijn omgekomen. Tot nu toe werden drie lichamen geborgen.

Een milieuramp is niet uitgesloten: de tanker vervoerde oliecondensaat, een bijproduct bij gaswinning, dat giftiger is dan ruwe olie en microben doodt die olie kunnen afbreken. De substantie is kleur- en reukloos en zou geleidelijk vrij kunnen komen nu het schip op de zeebodem ligt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>