Miljoenen Thai bewijzen laatste eer aan koning Bhumibol

Koning Bhumibol van Thailand overleed op 13 oktober 2017 op 88-jarige leeftijd. In de hoofdstad Bangkok waren honderdduizenden Thai op de been voor op de uitvaart van de vorst. Na rouwplechtigheden die een jaar duurden werden de resten van de vorst gecremeerd in een gebouw dar de berg voorstelt waar de goden verblijven. Het crematorium met gouden spitsen werd speciaal voor de crematie van Bhumibol gebouwd. 

Ook koningin Máxima is te gast. De uitvaart begint met een rouwstoet om zeven uur ‘s morgens. Duizenden mensen zijn toegestroomd en wachten langs de route van de rouwstoet. In heel Thailand zijn 85 replica’s gebouwd zodat alle Thai voor hun geliefde koning kunnen bidden. Bijna iedereen was vrij. Iedereen ging in het zwart gekleed. Namens ons land was koningin Maxima aanwezig. De 64-jarige kroonprins Vajiralongkorn volgt zijn vader op

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>