Meer doden gevonden op olietanker China

Op de olietanker Sanchi die vorige week na een aanvaring met een vrachtschip op ongeveer 300 kilometer ten oosten van Shanghai voor de kust van China in brand vloog, zijn opnieuw twee lichamen gevonden, Donderdag werd ook al een dode gevonden. In totaal worden er nog 29 bemanningsleden vermist. De tanker staat een week na de aanvaring nog steeds in brand.

Door de brand konden reddingswerkers zaterdagochtend dan ook niet langer dan een half uur op het schip blijven. Ze wisten wel vaargegevens en videobeelden te bemachtigen. De tanker vervoerde ruim 136.000 ton condensaat, een bijproduct van gaswinning. Hoeveel olie er is gelekt en hoeveel schade het milieu heeft opgelopen, is nog niet duidelijk. De bemanning van het vrachtschip bleef ongedeerd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>