WHO trekt benoeming Mugabe tot ambassadeur in

Onlangs werd president Robert Mugabe van Zimbabwe benoemd tot goodwill-ambassadeur van de Wereld-gezondheidsorganisatie WHO. Hoofd van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch vond de benoeming ‘beschamend’, de grootste oppositiepartij in Zimbabwe – MDC – ‘belachelijk’.  Na alle kritiek heeft de WHO de benoeming ingetrokken. 

Uit naam van de WHO moet de 93-jarige Mugabe zich gaan inzetten voor een effectievere aanpak van niet-overdraagbare ziektes in Afrika als kanker en diabetes. Juist onder zijn bewind is het gezondheidssysteem in Zimbabwe ingestort, aldus critici. Ook minister Beet Koenders was not amused over de benoeming. Het westen houdt Mugabe verantwoordelijk voor de vele mensenrechtenschendingen in Zimbabwe en de ineenstorting van de economie van het land.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>