Zeker 217 kinderen overleden in ziekenhuid India

In een ziekenhuis in het noorden van India zijn in een maand tijd zeker 217 kinderen overleden. Het staatsziekenhuis in de stad Gorakhpur de deelstaat Utttar Pradesh kwam een paar weken geleden al in het nieuw vanwege het hoge aantal sterftegevallen onder vooral baby’s. De afgelopen 48 uur overleden 42 kinderen in het ziekenhuis: in veel gevallen vroeg geboren baby’s met hersenontsteking.

Volgens de regering in de deelstaat falen de artsen, maar het ziekenhuis verwijt de regering onkunde en nalatigheid. Er zijn financiële problemen: de levering van zuurstoftanks werd stopgezet na een betalingsachterstand, terwijl zuurstof van levensbelang is voor vroeg geboren en zieke baby’s. In het moesson-seizoen zijn er ieder jaar veel gevallen van hersenontsteking. Als die niet snel wordt behandeld, kunnen met name jonge kinderen eraan overlijden. Dit jaar zijn de regens extreem hevig, maar de regering is er slecht op voorbereid, is het verwijt van een leidinggevende van het ziekenhuis.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>