Fipronil in veel meer landen gebruikt

Fipronil is niet alleen door het Nederlandse bedrijf Chickfriend als bestrijdingsmiddel gebruikt. Dat blijkt uit de vondst in Italië van een partij van 11.000 ernstig vergiftigde eieren die uit Roemenië afkomstig waren. Chickfriend heeft geen stallen in Oost-Europa behandeld.

De eieren uit Roemenië bevatten per kilo 1,20 milligram Fipronil, de hoogst gemeten hoeveelheid in eieren tot nu toe. De Europese toezichthouder heeft de afgelopen dagen tientallen meldingen binnengekregen over met Fipronil vergiftigde eieren die niet uit Nederland kwamen, maar uit Italië, Hongarije, Roemenië, Polen en Duitsland.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>