Pestuitbraak in Madagaskar

Op Madagaskar woedt de pest; tot nu toe zijn er 107 mensen aan overleden. Meer dan 1.000 mensen zijn geïnfecteerd, bijna 700 van hen zijn inmiddels genezen, aldus het ministerie van Volksgezondheid. Veel patiënten lijden aan de levensgevaarlijke longpest, die zonder behandeling binnen een etmaal tot de dood leidt. 

De ziekte kan net als een griepje worden overgedragen en kan zich dus snel verspreiden. Op het vakantie-eiland Madagaskar komen vaker kleinere uitbaken van de minder gevaarlijke builenpest voor. De huidige epidemie is echter vee; ernstiger door de de vele gevallen van longpest.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>