Frankfurt: gedwongen evacuatie van 60.000 mensen vanwege ruimen bom

Zondag 3 september 8.00 uur moeten 60.000 inwoners van Frankfurt hun woning hebben verlaten omdat er een bom uit de Tweede Wereldoorlog wordt geruimd: de grootste evacuaties van na de Tweede Wereldoorlog. De bom is van Engelse makelij en bevat 1,8 ton springstof. De bom werd gevonden bij bouwwerkzaamheden in de wijk Westend.

De politie gaat van deur tot deur de huizen langs en zal geweld  gebruiken als mensen niet meewerken.  Het betreft een groot gebied in een straal van anderhalve kilometer rondom de vindplaats van de bom. In de gevarenzone liggen ook het hoofdbureau van politie, de Deutsche Bundesbank, twee ziekenhuizen en het gebouw van de Hessische Rundfunk. De bom is van Britse makelij en zou 1400 kilo springstof bevatten. Zaterdag werd alvast begonnen aan de ontruiming van een bejaardentehuis en een ziekenhuis.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>