Zondag massale evacuatie inwoners Frankfurt

Komende zondag moeten tienduizenden inwoners van Frankfurt hun woning verlaten omdat er een bom uit de Tweede Wereldoorlog onklaar moet worden gemaakt. Het is een van de grootste evacuaties van na de Tweede Wereldoorlog. De bom werd gevonden bij bouwwerkzaamheden in de wijk Westend, aldus een woordvoerder van de politie. 

Naar schatting moeten meer dan 70.000 mensen voor korte tijd worden geëvacueerd, in een straal van anderhalve kilometer rondom de vindplaats van de bom. In de gevarenzone liggen ook het hoofdbureau van politie, de Deutsche Bundesbank, twee ziekenhuizen en het gebouw van de Hessische Rundfunk. Het is nog niet duidelijk of de operatie van invloed is op het vliegverkeer van en naar luchthaven Frankfurt. De bom is van Britse makelij en zou 1400 kilo springstof bevatten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>