Arcadis hoofdontwerper kustbescherming New York

@Erik Feenstra

Het Nederlandse ingenieursbureau Arcadis wordt de hoofdontwerper van een project om de kust van New York beter te beschermen. Vijf jaar geleden werd met name Manhattan zwaar getroffen door orkaan Sandy. De schede was groot. Betere kustbescherming moet New York beter bestand maken tegen hoogwater en overstromingen.

De kustlijn ten zuidoosten van Manhattan wordt verstevigd over een lengte van 4 kilometer, onder meer door middel van dammen en waterkeringen en verbetering van waterafvoer. Arcadis is geen onbekende in de VS: in New York werkt het bedrijf aan bescherming, nadat orkaan Katrina in 2005 de stad voor een groot deel had verwoest, in New York werkte het na orkaan Sandy in 2014 aan beveiliging tegen hoogwater van metrostastions en Arcadis is inmiddels ook actief in de buurt van Houston, waar orkaan Harvey vorige maand overheen raasde.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>