Vierde aardbeving binnen drie weken in Mexico

Vandaag is Mexico opnieuw opgeschrikt door een aardbeving: aan de westelijke kust. De beving had een kracht van 5,9 en het epicentrum lag zo’n 100 kilometer ten zuidwesten van de stad Tonala in de deelstaat Chiapas. Over eventuele slachtoffers is nog niets bekend.

Het is de vierde zware aardbeving binnen drie weken in Mexico. Zaterdag werd de zuidelijke deelstaat Oaxaca getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,1, afgelopen dinsdag was er een aardbegin met een kracht va n7,2 in de buurt van de hoofdstaf. Daarbij kwamen ruim 300 mensen om het leven. Eerder deze maand was er een nog krachtiger aardbegin met een kracht van 8,2 in de buurt van de zuidelijke stad Juchitán.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>