Mexicanen woedend over niet bestaande meisje Frida

Mexico was deze week in de man van Frida, een 12-jarig meisje dat levend onder het puin zou liggen. Ze groeide uit tot symbool van de zware aardbeving van afgelopen dinsdag. De televisie deed urenlang live verslag van de zoektocht naar Frida Sofia, maar ze blijkt helemaal niet te bestaan. Tot grote woede van de Mexicanen.

Na de aardbeving zouden reddingswerkers haar stem hebben gehoord onder het puin van een school: via een gat in de grond zouden ze contact met haar hebben gekregen. Na verloop van tijd rezen de eerste twijfels. Oproepen aan Frida’s ouders en het publiek voor informatie leverden niets op, journalisten vonden niets en ook Frida’s naam bleek niet voor te komen op de lijst met vermiste schoolkinderen.

De marine heeft haar excuses aangeboden. De marine was met 1300 reddingswerkers naar Mexico City gekomen en wist 115 mensen levend onder het puin vandaan te halen. Alleen al in de hoofdstad worden nog altijd 50 mensen mensen vermist. De kans dat ze levend gevonden slinkt met het uur. Het dodental staat inmiddels op 273.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>