Turks vrachtschip gezonken in de Zwarte Zee – elf vermisten

O p de Zwarte Zee is in de nacht van dinsdag op woensdag een Turks vrachtschip met tien bemanningsleden gezonken. Er zijn nog geen overlevenden gevonden. Met vijf reddingsboten, een helikopter en een vliegtuig wordt naar overlevenden gezocht, maar tot nu toe zijn alleen lege reddingsboten en zwemvesten gevonden.

Het 78 meter lange schip verdween vannacht voor de kust van de radar in Istanbul en is gezonken. De oorzaak is nog niet bekend. Het schip – genaamd ‘Bilal Bal’ – transporteerde gietijzer van de noordwestelijke provincie Bursa (ten zuiden van de Bosporus) naar het noordelijke Zonguldak. Het schip zou inmiddels 88 meter diep op de zeebodem zijn gevonden door een op afstand bestuurbare onderzeeboot en zouden vier lichamen zijn geborgen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>