Stuwdam Puerto Rico dreigt te bezwijken

In het westen van het Caribische eiland Puerto Rico dreigt een stuwdam te bezwijken. Na de verwoestende orkaan Maria is een scheur in de dam geconstateerd. De autoriteiten noemen de situatie extreem gevaarlijk. De dam ligt aan het Guajataca-meer. Door de scheur loopt water in de Guajataca-rivier, die al buiten haar oevers treedt. 

De 70.000 inwoners van twee steden langs de rivier worden in allerijl geëvacueerd. Communicatie met en op Puerto Rico is moeilijk door de schade die orkaan Maria heeft aangericht. Zeker dertien mensen zijn om het leven gekomen. De hoofdstad San Juan staat blank en bijna alle 3m4 miljoen inwoners zitten zonder stroom.  Puerto Rico is een ‘unicorperate territory’ van de Verenigde Staten: het wordt door de VS beheerd, maar maakt er geen onderdeel van uit.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>