Voorlopige stand actiedag: 13.348.158 euro

Vrijdag vond de nationale actiedag van het Rode Kruis plaats voor noodhulp aan de door orkaan Irma zwaar getroffen bovenwindse eilanden Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustachius. De eindstand van vandaag werd rond 23.00 uur bekendgemaakt: 13.348.158 euro. Het is een voorlopige stand: mensen kunnen nog altijd geld doneren op giro 5125.

Het Rode Kruis heeft een week lang de mensen op het hart gedrukt dat de organisatie zelf hulpgoederen inslaat en distribueert. Dit omdat Sint-Maarten nogal eens in de clinch ligt met Nederland vanwege corruptie. Sint-Maarten is een onafhankelijk landje binnen het Koninkrijk. Saba en Sint-Eustachius zijn Nederlandse gemeenten en kunnen daardoor veel sneller een beroep doen op hulpgeld uit Den Haag.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>