Gijzeling theater Bataclan in Parijs beëindigd – ongeveer honderd gegijzelden vermoord

kaart-frankrijk[1]Vrijdag in het begin van de nacht heeft de politie in Parijs een eind gemaakt aan de bloedige gijzeling in concertzaal Bataclan in Parijs. Drie gijzelnemers werden gedood. In de zaal zouden ongeveer honderd doden liggen. Toen de terroristen de zaal bestormden, wist een onbekend aantal mensen het gebouw te ontvluchten. Volgens een ooggetuige die wist te ontsnappen, moest ze over lichamen kruipen om naar buiten te komen.

Zie ook: Klopjacht op terroristen en handlangers

Op het moment toen de gijzeling begon, was er een rockconcert aan de gang. Volgens ooggetuigen schoten de terroristen de gijzelaars een voor een dood. Het is niet duidelijk of de bandleden nog in leven zijn. In totaal zijn in Parijs tot nu toe ongeveer 140 doden geteld bij meerdere schietpartijen. Bij de beschieting in het theater zou ‘Allah is groot’ zijn geroepen, wat erop duidt dat de daders moslimextremisten zijn. Tot nu toe is de pers daar terughoudend over, te meer omdat veel schutters nog vrij rondlopen. President Hollande heeft kort voor middernacht in een toespraak op de nationale televisie de noodtoestand voor het hele land afgekondigd en de grenzen gesloten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>