Aanslag Boston: verdachte mogelijk op video te zien

De Amerikaanse FBI heeft videobeelden in handen gekregen waarop een man te zien is die hard wegrent na de ontploffing tijdens de Boston Marathon afgelopen maandag. Op de beelden is een man te zien die de benen neemt op het moment dat andere omstanders nog bekomen van de schrik.  Ondertussen is wel duidelijk dat de bommen vlakbij de finishlijn kort voor de twee ontploffingen moeten zijn neergelegd, want veiligheidsdiensten hadden het gebied voor de race tot twee keer toe op explosieven gescreend.

Update woensdagavond: CNN meldt dat er een verdachte is gearresteerd, maar dat werd later op de avond door de autoriteiten tegengesproken.

De FBI doet een beroep op getuigen. Gisteren werd bekend dat een van de twee de bommen in een  snelkookpan zat met daarin kogellagers, stukken metaal en spijkers. De pannen zaten vermoedelijk in rugzakken: de politie denkt dat die zo groot en zwaar waren dat ze wel moeten zijn opgevallen. Er zijn resten van een zwarte rugtas gevonden. Het onderzoeksteam is nu op zoek naar foto- en videobeelden waarop een of meer verdachten te zien zijn met zwarte tassen of rugzakken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>