Verdachte bomexplosies Boston gearresteerd

De politie heeft een verdachte gearresteerd in het onderzoek naar de bomexplosies tijdens de Boston Marathon van afgelopen maandag. Dat meldt CNN woensdag rond 19.30 uur Nederlandse tijd en is inmiddels bevestigd door de FBI. De Amerikaanse nieuwszender is nog terughoudend over de identiteit, omdat het riskant is om dat op basis van een anonieme bron naar buiten te brengen.

Update: later op de avond werd het bericht van de arrestatie door de autoriteiten tegengesproken.

Later op de avond is er een persconferentie aangekondigd. Volgens CNN is de verdachte te zien op beelden van een bewakingscamera van een warenhuis in de buurt van de tweede explosie. Een video van een lokaal televisiestation zou de zaak ook vooruit hebben gebracht. De politie heeft al meer dan 2000 tips binnengekregen, nadat het publiek was opgeroepen alles te melden wat er te melden viel. Daaronder waren beelden van een in het zwart geklede man die na de ontploffing wegvlucht.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>