VS gaat uit van terrorisme bij Boston Marathon

De Amerikanen houden hun adem in. De Boston Marathon, de oudste van het land, vond voor de 117e keer plaats, en werd bruut verstoord door twee explosies binnen korte tijd. Het sportevenement vindt ieder jaar plaats op Patriots Day, op de derde maandag in april. Op de rampplek waren op dat moment duizenden mensen aanwezig. Volgens de CNN ziet het er als een terroristische aanslag. Ook de FBI gaat er vanuit, maar drie uur na de aanslagen is er nog geen enkele aanwijzing wie erachter zitten. President Obama zei in een persconferentie dat het te vroeg is om over daders te speculeren. Hij paste ervoor om het woord ‘terrorisme’ te gebruiken, al gaat de federale overheid daar wel vanuit.

Insiders speculeren dat Obama wellicht meer weet, maar nog even zijn kruit droog houdt. Wel benadrukte hij dat de zaak ‘tot de bodem wordt uitgezocht en dat de daders zullen worden gevonden en voor hun daden verantwoordelijk worden gehouden.’ In eerste instantie werd uitgegaan van 2 doden en 23 gewonden, maar al gauw werden het er meer en wilde de politie geen aantallen meer noemen. De laatste mijl van de marathon was opgedragen aan de slachtoffers van de schietpartij op de basisschool in Newtown, Connecticut afgelopen december. Een aantal ouders uit Newtown zaten in het VIP-gedeelte, precies in het gebied waar de explosies plaatsvonden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>