Marathon Boston door aanslagen getroffen

Bij de finish van de Marathon van Boston, maandag 15 april, hebben zich twee explosies voorgedaan. Daarbij zijn twee mensen omgekomen en tientallen mensen gewond geraakt.  De politie en Amerikaanse inlichtingen-diensten gaan er vanuit dat ze zijn veroorzaakt door bommen.  De koplopers waren al twee uur binnen, maar er waren nog veel deelnemers onderweg naar de finish. In het centrum van Boston zijn alle belangrijke gebouwen ontruimd en er wordt met honden gezocht naar explosieven. De politie heeft gemeld dat er nog twee verdachte objecten zijn gevonden in de buurt van de marathon en dat die zijn ontmanteld.  Ook het luchtruim boven de stad is ontruimd.

 

Korte tijd later werd al gesproken van rond de honderd gewonden, van wie een aantal er slecht aan toe zouden zijn en er had zich een derde explosie voorgedaan in de John F. Kennedy-bibliotheek. De hoofdcommissaris van Boston raadt iedereen om binnen te blijven. Ook in New York, 300 kilometer verderop, zijn meteen veiligheidsmaatregelen genomen. In Manhattan worden speciale voertuigen tegen terroristische aanvallen geplaatst op belangrijke verkeersknooppunten en bij hotels. Ook het luchtruim boven New York is beperkt. Ook in de hoofdstad Washington is de politie waakzaam.  President Obama heeft contact met de lokale bestuurders. De omgeving van het Witte Huis is hermetisch afgesloten. Ook andere Amerikaanse hebben anti-terreurmaatregelen getroffen. Er is nog slechts beperkt vliegverkeer mogelijk de Amerikaanse oostkust. Aan de marathon deden 73 Nederlanders mee. Of ze gewond zijn, is niet bekend.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>