Ophef VS over publicatie namen wapenbezitters in krant

In New York zijn duizenden mensen de straat op gegaan om hun woede te uiten op de lokale krant The Journal News, die een overzicht heeft gepubliceerd van wapenbezitters. Op een overzichtskaart is te zien wie een wapenvergunning heeft. Iedereen kan zien wie er in zijn directe omgeving een revolver of een pistool bezit. Andere wapens zijn niet in de lijst opgenomen: die gegevens kreeg de krant niet.

Het dagblad heeft gegevens opgevraagd bij lokale autoriteiten in Westchester, Rockland en Putham en beriep zich daarbij op vrijheid van informatie. Dit als reactie op het bloedbad van een paar weken geleden op een school in Newtown, waar twintig kinderen en zeven volwassenen werden doodgeschoten. De boze Amerikanen zeggen dat de krant onverantwoordelijk bezig is. Ze vinden het plaatsen van de lijst gevaarlijk en zelfs intimiderend.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>