Schietpartij op Amerikaanse basisschool

Op een basisschool in de Amerikaanse staat Connecticut, aan de oostkust van de verenigde Staten, heeft een schietpartij plaatsgevonden. Rond 09.40 uur plaatselijke tijd wist een schutter binnen te dringen in een school in de stad Newtown. Binnen opende hij het vuur. De schutter is dood: of hij zelfmoord pleegde of werd doodgeschoten, is nog niet bekend. Update: inmiddels blijkt dat er minstens 27 mensen zijn doodgeschoten, onder wie 18 kinderen.

Na korte tijd kwamen groepen kinderen overstuur naar buiten. Sommigen werden begeleid door docenten. Een aantal scholieren en leraren zou nog in het gebouw zitten. Buiten de school hebben zich tientallen politieagenten verzameld. Uit voorzorg zijn scholen in de buurt gesloten. Getuigen hebben ruim honderd schoten gehoord. De schutter zou de vader van een leerling zijn. Bij het lijk zijn twee vuurwapens gevonden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>