Prins Friso overleden

Vanmorgen is prins Friso op paleis Huis ten Bosch overleden. Hij was 44 jaar oud. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. De prins is overleden aan de complicaties van de hersen-beschadiging, die hij op 17 februari 2012 opliep. Toen raakte hij in Oostenrijk bij een ski-ongeluk bedolven onder een sneeuwlawine. Hij lag twintig minuten onder de sneeuw, werd gereanimeerd en met een helikopter naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht. Sindsdien lag de prins in coma en heette zijn toestand stabiel, maar niet buiten levensgevaar. Daarna lag hij anderhalf jaar in een ziekenhuis in Londen.

Onlangs was hij overgebracht naar Huis ten Bosch. Zijn vrouw prinses Mabel en hun twee dochters Luana en Zaria logeren sinds een maand bij prinses Beatrix, ie ook thuis was. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn vervroegd van vakantie teruggekeerd.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Prins Friso overleden

  1. Ham

    IK ben koningszoon,
    IK hou me niet aan voorschrift of aanwijzing,
    IK doe dat, waar IK plezier in heb;
    als IK me in doodsgevaar begeef verwacht IK van mijn gids,
    dat hij, als trouwe knecht, dat ook doet.

    Ook al ben IK echtgenoot en vader, wat voor mij telt
    is alleen waar IK plezier in heb, ook al is het nog zo verboden en riskant.
    ____

    Eindelijk werd het mischien ook Trixi te veel, alsmaar een levend lijk te koesteren; het werd meer als tijd, hem te laten sterven.

    Wat moeten, geachte lezer, arme mensen, die er ook in Nederland te vele zijn, ondervinden, dat er milioenen uit het raam gegooid werden om een lijk te laten vegiteren, terwijl zij onvoldoende zorg krijgen? Dat de beste Nederlandse Medici gereserveerd werden om een lijk te verzorgen, ipv ernstig zieken te verzorgen?

    Het werd hoog tijd, hem te laten sterven, uit oogpunt van gerechtigheid, menselijkheid.

    Natuurlijk verdient deze familie, niet meer, niet minder als elke naamloze Nederlandse familie, die rouwt mijn oprechte condelatie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>