Prins Friso terug in Nederland

Prins Friso is sinds gisteren terug in Nederland. Hij is overgebracht van het Wellington Ziekenhuis in Londen naar Huis ten Bosch in Den Haag. Dat heeft de Rijksvoorlichtingdienst gemeld. De toestand van de prins is nog altijd zorgwekkend. Hij verkeert onveranderd een toestand van minimaal bewustzijn, maar verdere behandeling in een ziekenhuis is niet meer noodzakelijk. Deze zomer brengt prins Friso door op Huis ten Bosch, waar een medisch team hem zal verzorgen.

In de komende maanden wordt bekeken welke mogelijkheden er op lange termijn zijn voor zijn verzorging in Nederland of in Engeland. Prins Friso ligt sinds 17 februari 2012 in coma, nadat hij tijdens skiën in Lech in een lawine terechtkwam en werd bedolven onder de sneeuw. De prins lag 25 minuten in de sneeuw, werd bijna een uur lang gereanimeerd en daarna naar een ziekenhuis in Innsbruck gebracht. Daar bleek dat hij ernstige hersenbeschadiging had opgelopen. Op 1 maart 2012 werd de prins overgebracht naar het Wellington Ziekenhuis. In zijn woonplaats Londen. Zijn toestand is sindsdien onveranderd. De Koninklijke familie bedankt het Britse medisch team voor de uitstekende verzorging.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>