Prins Friso 44 jaar – eerste verjaardag in coma

Prins Friso wordt vandaag 44 jaar. De tweede zoon van Koningin Beatrix ligt sinds zijn skiongeluk afgelopen winter nog altijd in coma. Op 17 februari werd hij tijdens een skitocht in Lech door een sneeuwlawine bedolven. Door zuurstofgebrek liep hij ernstige hersenschade op. Sinds maart wordt hij behandeld in het Wellington ziekenhuis in Londen. De kans dat hij uit de coma komt, is volgens deskundigen klein: zijn toestand is al maanden onveranderd.

Vorige week werd bekend dat zijn vrouw, prinses Mabel, onlangs een reactie waarnam toen ze hem begroette: de prins zou hebben bewogen toen ze hem kuste. Dat zei Desmond Tutu, een goede vriend van het prinselijk paar, vrijdag op tv in College Tour. Prins Willem-Alexander liet tijdens een fotosessie in de zomer weten dat er sinds de diagnose in Innsbruck geen verandering is opgetreden in de toestand van zijn broer. Vandaag zei hij dat het een moeilijke dag voor de familie is. Hij zei niets over de toestand van Friso. Zodra er veranderingen optreden, laat de Rijksvoorlichtingsdienst dat weten, herhaalde hij. Naar verluid gaan zijn vrouw Mabel, de koningin en een aantal andere leden van het Koninklijk Huis dinsdag bij Friso op bezoek.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>