André Kuipers geland op Schiphol

André Kuipers is even terug in Nederland. Vanochtend vroeg kwam hij aan op Schiphol vanuit Houston. Daar verbleef de Nederlandse astronaut sinds zijn terugkeer op aarde voor revalidatie en onderzoek naar de effecten van een half jaar gewichtloosheid in de ruimte. Kuipers leefde meer dan een half jaar in het internationale ruimtestation ISS en landde 1 juli veilig terug op aarde. Hij blijft alleen dit weekend in eigen land en reist daarna door naar Moskou en weer terug naar Houston, om zijn spiermassa op te bouwen en vanwege verder wetenschappelijk onderzoek.

Na een persconferentie heeft Kuipers om 09.30 uur een ontmoeting met zijn fans in aankomsthal 4. Schiphol verwacht veel belangstelling. In tegenstellinge tot eerdere berichten, vindt de officiële ontvangst van onze ruimtevaarder niet vandaag plaats, maar op 30 augustus op de boulevard van Noordwijk.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>