André Kuipers loopt nog moeizaam

André Kuipers kan weer lopen, maar nog wel moeizaam. Dat zei hij vrijdag tijdens een persconferentie vanuit Houston De Nederlandse astronaut kwam zondagochtend na een verblijf van 193 dagen in de ruimte met de Sojoez capsule veilig terug op aarde (zie foto). Dat bleef niet zonder gevolgen: zijn lijf protesteert behoorlijk, nu hij weer onderhevig is aan de zwaartekracht.

Kuipers voelt zich nog wat licht in zijn hoofd, zei hij: ‘Als ik ga liggen, gaat voor mijn gevoel de hele aarde tuimelen.’ Toch zou hij zo weer rechtsomkeert willen maken naar het ruimtestation ISS:’Het is een schitterende plek om te zijn, het zweven door het station is fantastisch en het uitzicht op aarde elke keer weer overweldigend.’ Kuipers wil nu vooral uitrusten: ‘He tuis allemaal heel hectisch geweest de afgelopen dagen.’ Op 20 juli komt hij even naar Nederland, maar hij wordt pas op 30 augustus gehuldigd op de boulevard van Noordwijk. Daar is het hoofdkwartier van de Europese ruimteorganisatie ESA gevestigd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>