Tweede hoogtepunt Diamond Jubilee: popconcert voor het paleis

IMG_20160515_180743De Britse koningin Elizabeth II zit 60 jaar op de troon. The Diamond Jubilee wordt vier dagen gevierd. Zondag gingen de Britten overal de straat op voor massale street lunches, maar hoogtepunt was de vlootschouw over de Theems. Met 11 kilometer, duizend boten en zo’n miljoen toeschouwers was het de grootste vlootschouw sinds 1662. De 86-jarige Queen trotseerde regen en kou en bleef de hele middag op de galaboot staan, al stonden er twee vorstelijke zetels klaar. Zaterdag waren paardenraces, waar de Queen ongetwijfeld het meest naar uitkeek. Maandag organiseert de BBC een megaconcert voor Buckingham Palace.

 

Rondom het standbeeld van koningin Victoria op het plein voor het paleis is een groot podium gebouwd, waar sterren optreden als Shirley Bassey, Stevie Wonder, Robbie Williams, Sir Paul McCartney, Cliff Richard, Kylie Minogue en Sir Elton John. Een van de hoogtepunten wordt een lied, dat door 200 mensen uit de hele Britse Commonwealth wordt gezongen, geschreven door Gary Barlow en Andrew Lloyd Webber. De Koninklijke familie woont het concert bij, al blijft de Queen er zelf wellicht niet de hele avond bij. Het concert wordt live uitgezonden door de BBC en zal miljoenen kijkers over de hele wereld aan de buis gekluisterd houden, op Nederland 3 van 20.25 tot 23.50 uur. Voor het paleis kunnen 10.000 van tevoren geselecteerde toeschouwers terecht. Na het concert lichten bijna 4.500 bakens op in het hele Britse imperium, hier en daar met muziek en vuurwerk. Dinsdag eindigt het vierdaagse feest met een kerkdienst in de St. Pauls’ Cathedral, een rijtour door Londen en de balkonscène op Buckingham Palace.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>