Zwarte Piet wordt een ware soap

Het gesteggel rondom de oeroude Nederlandse traditie van Zwarte Piet groeit uit tot een ware soap. Zelfs de Verenigde Naties bemoeien zich ermee. Je zou zeggen dat dit orgaan er is om de wereldvrede voor elkaar te krijgen, maar kennelijk vinden ze dit in New York belangrijker. De VN-gezant uit Jamaica, Venere Shepherd, zei dat Nederland ervan afscheid moet nemen. Dat zei ze op persoonlijke titel, nog voordat een commissie van de VN zich over de zaak buigt. In een interview met EenVandaag roept ze premier Rutte op om een eind te maken aan het Sinterklaasfeest. Zij vindt dat we het verder moeten stellen met de Kerstman, Santa Claus

Update: op Facebook is de Pietitie gelanceerd; binnen minder dan een dag hadden er al een half miljoen mensen de pagina geliked. 

Die meneer komt overigens voort uit de Hollandse traditie die emigranten uit ons land naar Amerika brachten, en (pas) in de jaren 50 van de vorige eeuw werd opgepikt door Coca Cola. Een Kamerdelegatie is op dit moment in New York en grijpt dat bezoek aan om hoogstpersoonlijk met de gezant te spreken. De ophef over zwarte pieten is niet nieuw. In 2011 was er in Vancouver ophef over het op het houden van een sinterklaasfeest.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>