Duikers vinden zwarte doos AirAsia Airbus

400px-Map_of_Southeast_AsiaIndonesische duikers hebben een van de zwarte dozen gevonden van AirAsia-vlucht QZ8501. De Airbus A320 stortte 28 december in de Javazee met 162 mensen aan boord. Duikers hebben gezien dat de zwarte doos vastzit tussen wrakstukken op de bodem. Maandagmorgen doen ze een eerste poging de doos tussen de stukken uit te krijgen.

Vrijdag vingen duikers voor het eerst signalen op van de zwarte dozen, waarin de radiogesprekken met de luchtverkeersleiding en andere belangrijke gegevens zijn opgeslagen. Een zoekschip ving de zogenoemde ‘ping’ op, op een halve kilometer van de plek waar de staart van de Airbus werd gevonden. De geluiden werden vanaf 300 meter diepte opgevangen. Harde wind, sterke stroming en hoge golven hebben afgelopen dagen de zoekactie en berging van wrakstukken bemoeilijkt. Tot nu toe zijn 48 lichamen van slachtoffers geborgen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>