Vliegtuig AirAsia vermist, mogelijk neergestort

IndoZeeEen vliegtuig van de Maleisische low-budget luchtvaartmaatschappij AirAsia is verdwenen. De Airbus 320-200 vertrok met 162 mensen aan boord vanuit Surabaya naar Singapore en had daar om 8.30 uur plaatselijke tijd moeten arriveren. Om 7.24 uur lokale tijd, na bijna drie kwartier vliegen, werd het contact met de luchtverkeersleiding in Jakarta verbroken.

Update: dinsdag zijn er lichamen in zee gespot

Ongeveer halverwege de vlucht verdween het toestel van de radar, toen het in de buurt van het Indonesische eiland Billiton vloog. Volgens het Indonesische ministerie van Verkeer is er geen noodsignaal gegeven door de piloot. Wel vroeg hij de luchtverkeersleiding of hij hoger mocht vliegen vanwege slecht weer: van ruim tien naar 11,5 kilometer hoogte.  De zoektocht naar vlucht QZ8501 van AirAsia heeft nog niets opgeleverd. Militaire vliegtuigen speuren de Javazee af. Lokale media melden dat reddingsdiensten vrezen dat het toestel is neergestort. De Airbus was pas zes jaar oud. AirAsia staat bekend als betrouwbaar en heeft nog nooit een vliegtuigongeluk gehad.

[videostrip guid="012017210"]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>