Stationschefs gearresteerd na treinramp Polen

In Polen zijn twee stationschefs opgepakt in verband met de treinramp van afgelopen zaterdag ten noorden van Krakau. Dat heeft het Poolse Openbaar ministerie bekendgemaakt. Waarvan ze worden verdacht, is niet bekend gemaakt. Duidelijk is wel dat zij verantwoordelijk waren voor de veiligheid van het traject waarop het ongeluk gebeurde. Zaterdagavond kwamen twee treinen met hoge snelheid frontaal met elkaar in botsing. Door nog onbekende oorzaak reed een van de treinen op het verkeerde spoor.

Er zaten 350 mensen in de twee treinen. Zestien mensen kwamen om het leven en er liggen nog 49 mensen in het ziekenhuis. Het was het ergste treinongeluk sinds Polen geen communistisch land meer is. President Komorowski heeft twee dagen van nationale rouw afgekondigd. Het Poolse spoorwegnet geldt als veilig, maar verouderd. Het ongeluk komt behoorlijk ongelegen, drie maanden voor het EK voetbal in Polen en Oekraïne. Naar verwachting komen dan veel supporters met de trein.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>