Doden bij ernstige treinbotsing Polen

In het zuiden van Polen zijn zaterdagavond twee treinen frontaal op elkaar gebotst. Daarbij zijn zeker 15 doden gevallen en ongeveer 50 mensen gewond geraakt. Het merendeel is er ernstig aan toe. Het ongeluk gebeurde iets ten noorden van Krakau, bij het dorpje Szczekociny. De treinen botsten met hoge snelheid op elkaar. In de treinen zaten zo’n 150 passagiers. Een van de treinen zou op het verkeerde spoor hebben gereden.

 Honderden reddingswerkers zijn ingezet en er zijn tenten opgezet om de gewonden te verzorgen. De reddingsactie is moeilijk en ingewikkeld, aldus een woordvoerder: de schade aan de wagons is enorm. Het is één van de ergste treinongelukken in de Poolse geschiedenis, zei de Poolse premier Tusk: ‘een nationale tragedie’. Hij is ter plaatse bij de reddingswerken aanwezig. De oorzaak is nog niet duidelijk.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>