Barcelona: terroristen planden veel grotere aanslag

De groep achter de aanslagen in Barcelona en Cambrils stond, was van plan om een veel grotere terreurdaad te plegen. Dat zei Mohamed Houli Chemlal, die dinsdag als eerste werd voorgeleid aan de onderzoeksrechter. Eigenlijk hadden de terroristen het gemunt op de Sagrada Familia, de beroemde kathedraal van Gaudi in Barcelona. 

Dinsdag werden de vier jonge mannen geboeid en onder grote politiebegeleiding en enorme media-aandacht naar het gerechtshof in Madrid gebracht. Het viertal moet verschijnen voor de Audencia Nacional, een speciaal gerechtshof dat zich onder meer over terreurzaken buigt. Ze maakten deel uit van een groep van twaalf personen.De andere acht zijn omgekomen. De autoriteiten willen er achter komen of de IS-cel helpers had in Spanje en of ze contacten onderhielden met jihadisten in het buitenland.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>