Barcelona: herdenking slachtoffers in Sagrada Familia

In Barcelona zijn de slachtoffers herdacht van de aanslagen van donderdag. De plechtigheid vond plaats in de Sagrada Familia, de wereldberoemde kathedraal in Barcelona van kunstenaar en architect Antoni Gaudi, die het eigenlijke doelwit van de aanslagen zou zijn geweest. Bij de aanslagen kwamen 14 mensen om het leven en raakten meer dan 120 mensen gewond.

Bij de mis waren het Spaanse koningspaar, de Spaanse premier Rajoy, de Portugese president Sousa, de president van de deelstaat Catalonië en de burgemeester van de stad aanwezig. Zaterdagavond was het koningspaar al op de Ramblas om bloemen te leggen en bij de plaatsing van een gedenkteken aanwezig te zijn. Voor komend weekend heeft de Catalaanse regering opgeroepen tot een grote demonstratie tegen terrorisme.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>