Indentiteit derde Nederlandse vermiste Zaventem bekend

Sinds de aanslagen in de Belgische luchthaven Zaventem en metrostation Maalbeek in Brussel zijn drie Nederlanders vermist. Tot nu toe kon niemand van de slachtoffers in Zaventem ‘met 100 procent zekerheid worden geïdentificeerd, omdat de explosies een grote impact hebben gehad’, aldus een woordvoerder van het Brusselse parket woensdagavond. Lange tijd werd uitgegaan van twee Nederlandse vermisten, maar nu is er sprake van drie slachtoffers uit ons land.

De derde Nederlandse vermiste is een 41-jarige vrouw uit Deventer. Zij zou dinsdag vanuit Zaventhem naar de Verenigde Staten vliegen, maar sindsdien is er geen contact met haar meer geweest. Om privacy-redenen wil het ministerie van Buitenlandse Zaken haar identiteit niet prijsgeven. Ook is nog niet bekend of zij in Zaventhem was, of in de metro. De andere twee vermisten zijn twintigers, een broer en zus uit Maastricht die in de VS wonen. Zij zouden dinsdagochtend naar New York vliegen. Tegen acht uur belden zij hun familie in Maastricht om te laten weten dat ze goed waren aangekomen. Tijdens dat telefoontje was een ontploffing en glasgerinkel te horen; kort daarna werd de verbinding verbroken. Bij de aanslagen op de luchthaven en in het metrostation vielen in totaal 31 doden en 270 gewonden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>